4η συνεδρίαση της εκτελεστικής ομάδας της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπό την Προεδρία του γ.γ. Αθλητισμού και Προέδρου της ΕΠΑΘΛΑ Γιώργου Μαυρωτά πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά η 4η κατά σειρά Συνεδρίαση των μελών της εκτελεστικής ομάδας της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων στον αθλητισμό.

Το κοινό πλαίσιο προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την ανταλλαγή πληροφοριών εντός της Σύμβασης, οι διαδικασίες παρακολούθησης εφαρμογής της Σύμβασης, οι εξελίξεις αναφορικά με την προώθηση κύρωσης της Σύμβασης στην ΕΕ και οι επαφές με τη Μάλτα ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης.

Η ατζέντα της διαδικτυακής συνάντησης των μελών περιλάμβανε ακόμη διεξοδική συζήτηση αναφορικά με τη δημιουργία Δικτύου Αθλητικών Εισαγγελέων καθώς και τη δραστηριότητα του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen), το οποίο έχει αναλάβει δράσεις, κυρίως σε επιχειρησιακό επίπεδο, υποβοηθώντας το έργο της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin. 

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του πλαισίου συνεργασίας για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων, τα μέλη της εκτελεστικής ομάδας αποφάσισαν ομόφωνα να σταλούν επιστολές του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης Γιώργου Μαυρωτά προς τις χώρες που δεν έχουν υπογράψει ή δεν έχουν κυρώσει τη Σύμβαση Macolin, ενδυναμώνοντας τη συλλογική προσπάθεια για την υιοθέτηση των αρχών της Σύμβασης και την αντιμετώπιση του φαινομένου της χειραγώγησης σε διεθνές επίπεδο.

Στην εκτελεστική ομάδα συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Πορτογαλίας, της Ελβετίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας με την εκπρόσωπο της τελευταίας Natalia Radchuk να αναφέρεται εκτενώς στην κατάσταση στη χώρα της. 

Η επόμενη (5η) σύνοδος της Επιτροπής παρακολούθησης της Σύμβασης Μacolin αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2022.

 

PHOTO1a

 

 

 

PHOTO2a

 

 

 

 
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο