Η χάραξη του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» ξεκινά αύριο από την Πάτρα με τριήμερες συνεδριακές, εκθεσιακές και αθλητικές εκδηλώσεις

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 7 Απριλίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Λ. Αυγενάκης: «Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας και την τοπική αυτοδιοίκηση και μαζί συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του εθνικού και τοπικού αθλητισμού μας, σφυρηλατώντας σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης»

 

Εκκινεί αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου στις 10.30 το πρωί, από την Πάτρα, η πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» (https://www.gga.gov.gr/component/content/article/282-etniko-stratigiko-sxedio/3545-etniko-stratigiko-sxedio), η χάραξη του οποίου θα συνδιαμορφωθεί έπειτα από τριήμερες εκδηλώσεις στην έδρα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες της χώρας μας.

 

Οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος στην Πάτρα, που θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 10 Απριλίου, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνουν ανοιχτό Συνέδριο, την Έκθεση #Sport_hub expo και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και αθλητικών επιδείξεων στον εξωτερικό χώρο του “Δημήτρης Τόφαλος”.

 

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια, κάναμε πολλές και βαθιές τομές στον αθλητισμό. Τομές που έσπασαν την αρτηριοσκλήρωση των κακών πρακτικών, που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούσαν το αθλητικό οικοσύστημα. Τομές με πληθώρα καινοτόμων ρυθμίσεων για όλες τις μορφές του αθλητισμού.

Δεν πρέπει, ωστόσο, να συμβιβαζόμαστε με όσα έχουμε καταφέρει. Είναι αναγκαίο να εμβαθύνουμε στην ανάπτυξη συνεργειών, να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, που συνδέονται με νέα προβλήματα και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Να εντοπίσουμε τα δεδομένα και τις δυνατότητές μας» επισημαίνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού και τονίζει:

 

«Για τον λόγο αυτό και ξεκινάμε τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων στην έδρα κάθε Περιφέρειας, υπό τον τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού». 

Οι εκδηλώσεις αυτές υιοθετούν το εξής τρίπτυχο: 

* Διήμερο ανοιχτό συνέδριο με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, της Περιφέρειας, των Δήμων, των αθλητικών φορέων, των Επιμελητηρίων και των επαγγελματιών του αθλητισμού,

*  Έκθεση Αθλητισμού για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητικό τουρισμό, τη γνωριμία με τα ερασιτεχνικά αθλήματα και ιδιαίτερα τα μη διαδεδομένα, την ανάδειξη των e-Sports, την προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων, την παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού και

* Παράλληλες εκδηλώσεις και events».

 

Ο κ. Αυγενάκης καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας και την τοπική αυτοδιοίκηση για το μέλλον του εθνικού και τοπικού αθλητισμού. Ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος. Σφυρηλατούμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Σας καλώ να είμαστε Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση. Μαζί συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας».

 

Η Τελετή Έναρξης των τριήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος», από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, παρουσία του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Θανάση Παπαδόπουλου, του Σεβασμιώττου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, των Δημάρχων των δήμων της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, των προέδρων των Επιμελητηρίων και όλης της αθλητικής οικογένειας.

 

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις 12 Ενότητες του διήμερου Συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, με ποικίλη θεματολογία γύρω από την αθλητική μεταρρύθμιση, την ανάπτυξη του αθλητισμού μας, τις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών, την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού κλπ, όπου θα τοποθετηθούν οι 

* Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού)

* Νεκτάριος Φαρμάκης (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας)

* Αθανάσιος Παπαδόπουλος (Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας)

* Κων/νος Πελετίδης (Δήμαρχος Πατρέων)

* Σπύρος Καπράλος (Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής)

* Γιώργος Καπελλάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής)

* Φάνη Πάλλη – Πετραλιά (πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού)

* Βούλα Κοζομπόλη (Πρόεδρος Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες)

* Εύα Μωρα?τίδου (Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών)

* Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών)

Στο Συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων και οι Στέλιος Πέτσας (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών), Σοφία Ζαχαράκη (Υφυπουργός Τουρισμού?), Ζετα Μακρή (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων).

 

 

PHOTO1a 07.04.22

 

photo2a 7-4-22

 photo3a 7-4-22

 photo4a 7-4-22

 

photo5a 7-4-22

 

photo6a 7-4-22

 

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο