Διαδικτυακό σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών «Train the Trainers» της ΕΠΑΘΛΑ με τους Συνδέσμους Αθλητών Ομαδικών Αθλημάτων, για την αντιμετώπιση χειραγώγησης αγώνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

H Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) πραγματοποίησε σήμερα διαδικτυακό σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών (Train the Trainers) αθλητών, με σκοπό και τη δική τους συμμετοχή στις οργανωμένες επισκέψεις που πραγματοποιεί η ΕΠΑΘΛΑ σε ομάδες και σωματεία, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα αντιμετώπισης της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων.
Στο διαδικτυακό σεμινάριο συμμετείχαν μέλη από τους Συνδέσμους Αθλητών των Ομαδικών Αθλημάτων (ΠΣΑΠΠ, ΠΣΑΚ, ΠΑΣΑΠ, ΣΕΑΥ, ΠΣΑΧ) καθώς επίσης και από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και την Ένωση Συμματασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ). 

Ο γγΑ και πρόεδρος της ΕΠΑΘΛΑ Γιώργος Μαυρωτάς με τα μέλη της Ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης Αθανάσιο Στρίγκα και Βασίλη Μηνούδη, παρουσίασαν το υλικό εκπαίδευσης το οποίο θα παρουσιάζουν οι εκπαιδευτές κατά τις επισκέψεις τους στις ομάδες και έδωσαν οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ αλλά και της εφαρμογής RED BUTTON για ανώνυμες αναφορές.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί και Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΕΠΑΘΛΑ και των Συνδέσμων και Συλλόγων Αθλητών.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων δίνουμε ιδιαίτερη προτεραιότητα στην πρόληψη και το κομμάτι της ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πρωταγωνιστών είναι το πιο σημαντικό. Επιδιώκουμε με τις δράσεις αυτές να καλύψουμε το έλλειμα ενημέρωσης των αθλητών σε θέματα χειραγώγησης, να προβάλουμε τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους και να τους προστατεύσουμε από κινδύνους που μπορεί να τους κοστίσουν ακόμα και την καριέρα τους. Πιστεύουμε ότι  ο ενημερωμένος αθλητής είναι και ο λιγότερο ευάλωτος σε τέτοια ζητήματα και για το λόγο αυτό έχει συσταθεί στην ΕΠΑΘΛΑ η αντίστοιχη Ομάδα Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης η οποία αναλαμβάνει αυτό το έργο, μέρος του οποίου είναι και το σημερινό διαδικτυακό σεμινάριο. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις για προπονητές και διαιτητές, ενώ είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και με τις αθλητικές ομοσπονδίες».

To διαδικτυακό σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών (Train the Trainers) της ΕΠΑΘΛΑ παρακολούθησαν ακόμη στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία συμμετέχουν στην Ομάδα Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης.

 

epathla1a

 

 

epathla2a 28-2-22

 

 

epathla4a 28-2-22

 

 

epathla3a
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο