Στο ΣτΕ παρέπεμψε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την υπόθεση του αναδόχου για τη διανομή του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η υπόθεση του αναδόχου για τη διανομή του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο παρέπεμψε την υπόθεση αυτή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Στο εν λόγω δικαστήριο έχει προσφύγει η ΔΕΔΑ (Δημοσία Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) δύο φορές, την πρώτη για την παραχώρηση σε ιδιώτη αδειών παροχής φυσικού αερίου στην Τρίπολη και την Κόρινθο (με παρέμβαση και της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέρ της ΔΕΔΑ) και τη δεύτερη για την παραχώρηση σε ιδιώτη αναλόγων αδειών για την Καλαμάτα και την Σπάρτη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε, εντάσσει το φυσικό αέριο στις φιλικές προς τις πηγές που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους, επομένως και να ενταχθούν στο περιβάλλον για το φυσικό αέριο στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Οι εκθέσεις φαίνεται ότι δικαιώνουν την πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που είναι προσανατολισμένη στον δημόσιο χαρακτήρα και τον έλεγχο των υποδομών για το φυσικό αέριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αργολίδα: Γυναίκα γέννησε στη μπανιέρα του σπιτιού της – Στην Αθήνα το νεογνό λόγω έλλειψης παιδιάτρου

Αναστατώθηκε από τις σειρήνες των ασθενοφόρων το βράδυ του...

Ασημένιο μετάλλιο η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου στα 100 μέτρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Βάθρο για την Λήδα Μαρία Μανθοπούλου και τρίτο μετάλλιο...

4 βουνά της Πελοποννήσου απειλούνται – Στηρίξτε την προσπάθεια διάσωσής τους

4 βουνά της Πελοποννήσου απειλούνται με ισοπέδωση από ανεμογεννήτριες...

Συνελήφθησαν 15 άτομα στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ