Πυροσβέστες Αρκαδίας – Αργολίδας: “Μας αφήνουν επί 15 ώρες εκτεθειμένους σε θερμοκρασίες 42ο C”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των πυροσβεστικών υπηρεσιών σε πανελλαδικό επίπεδο στην έγκαιρη επέμβαση σε μία πυρκαγιά είναι αναμφισβήτητα τα πυροφυλάκια δηλ οι πυροφυλάκες.

Έως το 2011 όλα τα πυροφυλάκια επανδρώνονταν κανονικά, τουλάχιστον για 10 ώρες καθημερινά υπήρχε πυροφυλακας υπερυψωμένο στέγαστρο , κυάλια, κτλ.

Από το 2012 αφού αρκετοί πυροφυλάκες έγιναν πενταετείς πυροσβέστες σιγά-σιγά τα πυροφυλάκια άρχισαν να εγκαταλείπονται και να μην λειτουργούν.

Φτάνοντας τώρα στο 2022 δέκα χρόνια μετά αρκετά από αυτά τα πυροφυλάκια πρώτον να μην λειτουργούν καθόλου, αλλά να μην επανδρώνονται καθημερινά , αλλά να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Αυτά αναρωτιόμαστε σαν σωματείο δεν τα βλέπουν οι υπεύθυνοι; Οσο για τους χώρους εκπομπής των περιπολικών πανελλαδικά εδώ και χρόνια τα μισά περιπολικά οι χώροι που σταθμεύουν είναι ακατάλληλοι δίπλα σε κεντρικούς δρόμους χωρίς συνθήκες υγιεινής, μέσα στο λιοπύρι χωρίς να υπάρχει σκιά πουθενά και το κυριότερο σε 15ωρη βάση. Μπορεί έτσι ένας άνθρωπος, ένας πυροσβέστης να προσφέρει τα μέγιστα όταν είναι 15 ώρες εκτεθειμένος στους 42 βαθμούς θερμοκρασία; Και να είναι εκτεθειμένος γιατί βρίσκεται σε κατάσβεση πυρκαγιάς οκ ,να το καταλάβουμε. Εδώ μιλάμε περιπολικό με το ίδιο πλήρωμα 10 ώρες στον ήλιο χωρίς λόγο και χωρίς συμβάν.

Σαν σωματείο επιφυλασσόμαστε για όποια νόμιμη ενέργεια.
Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας & Αρκαδίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Ευχαριστήρια Επιστολή

Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες, οι δωρεές για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων αποτελούν πανάκεια, τόσο σε κοινωνικό, όσο και ψυχολογικό επίπεδο.  Και όταν λαμβάνουν χώρα ανάλογες δωρεές οφείλουμε να τις αποδεχόμαστε και να τις επικροτούμε. Γι’ αυτό και η αποδοχή, εκ μέρους της Δημοτικής Επιτροπής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο