Συντονισμός δράσεων για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου(pics-video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/HEdpTbcbMYs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η συνεδρίαση έγινε για να πραγματοποιηθεί απολογισμός της θερινής περιόδου καθώς και η προετοιμασία ενόψει χειμερινής περιόδου.

S7540001

Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Ρουμελιώτης ,ο οποίος μίλησε για τις πλημμύρες και τις φωτιές που έχουν πλήξει την Αρκαδία και τόνισε πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό καθώς αναφέρθηκε και στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τους κατοίκους της Μάνδρας στην Δυτική Αττική.

S7540002

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σωτήρης Παπαδημητρίου ο οποίος έκανε ένα απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και τόνισε πως θεωρεί ότι έχουν συνεισφέρει στο μέγιστο.Όσον αφορά την χειμερινή περίοδο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης είναι σε ετοιμότητα ώστε να καλύψουν όλες τις Δημοτικές Ενότητες.Μεταξύ άλλων όμως τόνισε πως ο Δήμος Τρίπολης έχει μισθωμένα 9 μηχανήματα και πάλι έχει υπόλλειμμα.Όσον αφορά τον απαχιονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου της Οστρακίνας ανέφερε πως σαν Δήμος αναλαμβάνουν την μίσθωση αυτοκινήτου για να διατηρεί τον δρόμο καθαρό αλλά πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να δεσμευτεί να δίνει το αλάτι καθώς το περσινό αλάτι που διανεμήθηκε δεν κάλυψε ούτε το 1/3 των αναγκών.Ακόμα ανέφερε πως η ΔΕΥΑΤ έχει αναλάβει τον καθαρισμό των καταβόθρων αλλά ακόμα υπάρχει έλλειψη στον καθαρισμό των ρεμάτων λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά όπως τόνισε ο κ. Παπαδηητρίου εκτιμά πως εντός του 2018 θα μισθωθούν εργολάβοι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες στο κομμάτι αυτό.

Έπειτα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης,Αθανάσιος Κολυβήρας έκανε έναν απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου τονίζοντας πως ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι ειδικά για την δασοπυρόσβεση.Ωστόσο υπήρχε άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(Αστυνομία,ΔΕΗ,Πολιτική Προστασία, Στρατός) και έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των πυρκαγιών τέθηκαν υπό έλεγχο σε πολύ σύντομο διάστημα από την έναρξη τους.

S7540009

Ο κ. Κατράλης Βασίλειος , εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε πως κάνουν συνεχώς περιπολίες στις περιοχές που εντοπίζονται προβλήματα και είναι πάντα σε ετοιμότητα να ενεργήσουν όσο μπορούν όπου χρειαστεί.
Ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού, Πετράκος Νικόλαος τόνισε πως είναι πάντα σε ετοιμότητα και ο στρατός έχει κάποια τμήματα σε επιφυλακή για όταν χρειαστεί.
Ύστερα τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των Ορυχείων Μεγαλόπολης,Μαστοράκος Σπυρίδων ,ο οποίος ανέφερε πως είναι σε εγρήγορση και μίλησε για τις πλημμύρες στις οποίες επενέβησαν αλλά θα πρέπει να ενημερωθεί και ο πολίτης διότι δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα.

Έπειτα από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας , ο κ. Γκάβρος ανέφερε πως για τον καθαρισμό των ρεμάτων έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες καθώς η Πολιτική Προστασία έδωσε 30.000 ευρώ.Όσον αφορά τα χιόνια τόνισε πως έχουν επάρκεια σε αλάτι και είναι σε ετοιμότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

S7540010

Από την Νότια Κυνουρία,ο κ. Μάνος επεσήμανε πως από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες καθώς δεν έχουν πολλά προβλήματα διότι έχουν άψογη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Μεταξύ άλλων όμως ανέφερε πως υπολλείπονται σε αλάτι.

Κλείνοντας ακολούθησαν τοποθετήσεις από όλους τους παρευρισκόμενους και αποφασίστηκαν οι δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για την χειμερινή περίοδο 2017-2018 καθώς και το ενδεχόμενο σεισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία – Προς Ευρωστίνα το βασικό μέτωπο

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στην Κορινθία...

Βανδαλισμοί στα νέα σιντριβάνια της πλατείας Πετρινού στην Τρίπολη

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ Κώστας Τζιούμης κατήγγελλε σήμερα Τρίτη...

Κώστας Τζιούμης: «Προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία, θέλουμε να απομονώσουμε τις μικρές μειοψηφίες»

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας (30/9/2024) στο σιντριβάνι της πλατείας Πετρινού. Άγνωστοι παραβίασαν τα κιγκλιδώματα και προσχώρησαν εσκεμμένα σε φθορές στο εσωτερικό του σιντριβανιού. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, προχώρησε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, αναφέροντας ότι «πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια και ποινικά κολάσιμη».Στη συνέχεια, ο δήμαρχος είπε ότι μετέβη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ