Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πέτρος Τατούλης «Με συνέπεια στην εξωστρέφειά μας αυξάνουμε την αναγνωρισιμότητα της Πελοποννήσου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την άνοδο της επισκεψιμότητας των Τούρκων τουριστών στην Πελοπόννησο, ως αποτέλεσμα της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και των συμμετοχών της σε εκθέσεις τουρισμού στην Τουρκία, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του, μέσω του διαδικτύου, σε επαγγελματίες του τουρισμού της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow στην Κωνσταντινούπολη, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ιδιαίτερα ότι η Πελοπόννησος παράγει σύγχρονα προϊόντα υψηλού επιπέδου στον τουρισμό και τη γαστρονομία, η οποία αποτελεί βάση της Μεσογειακής Διατροφής, και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύεται με ταχείς ρυθμούς σε επενδυτικό προορισμό, αφού έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών της.
Ο κ. Τατούλης, αφού τόνισε την παραδοσιακή φιλοξενία των Πελοποννησίων προς τους επισκέπτες και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, απηύθυνε πρόσκληση στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην εκδήλωση να επισκεφθούν την Πελοπόννησο, να εξοικειωθούν με τις υποδομές, το φυσικό περιβάλλον της, να γευθούν τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα της, ώστε να βελτιώσουν το προσφερόμενο τουριστικό τους προϊόν.
Ειδική αναφορά έκανε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου, καθώς εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα θέατρα της αρχαιότητας, αλλά και η Αρχαία Ολυμπία, στοιχεία τα οποία αποτελούν τη βάση συγκρότησης του Ελληνικού πολιτισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επέτειος 17ης Μαρτίου 1821 | Στην Αερόπολη ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Χρέος μας δεν είναι μόνο να θυμόμαστε, αλλά και να εμπνεόμαστε απ

Με ισχυρό μήνυμα ενότητας και ιστορικής συνέχειας κορυφώθηκαν την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, οι εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Αρεόπολη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογράμμισε τη σημασία της ημέρας, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η Μάνη, γη ανυπότακτη και περήφανη, αποτελεί φάρο ιστορικής μνήμης και

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Εκδήλωση Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας “Τρίτοι Εν Δράση”

Στα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Τρίπολης...

Οικονομική αρωγή του Δήμου Καλαμάτας για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην Αρχαία Θουρία

Στην έγκριση της Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ των Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας και Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» για το έργο: «Συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην Αρχαία Θουρία Μεσσηνίας» προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Με την προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, καθορίζεται ένα πλαίσιο συμφωνίας

Ενημέρωση: Στοιχεία Επικοινωνίας με Πολεοδομικό Γραφείο Ξυλοκάστρου

Λόγω βλάβης στο δίκτυο Σύζευξις στο Πολεδομικό Γραφείο Ξυλοκάστρου, η επικοινωνία για τις επόμενες μέρες και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης θα γίνεται στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο: 2743025327 Email: apanagiot@xylokastro.gov.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ