Ο Μανώλης Σφακιανάκης προειδοποιεί για το φαινόμενο “Salt and Ice Challenge”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook και το CSI Institute ο Μανώλης Σφακιανάκης προειδοποιεί τους γονείς για το φαινόμενο “Salt and Ice Challenge”, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση που:

“Salt and Ice Challenge” – Νέο Διαδικτυακό Φαινόμενο

 

Το CSI Institute,  ενημερώνει τους πολίτες, κυρίως γονείς, για ένα νέο διαδικτυακό φαινόμενο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και το τελευταίο καιρό άρχισε να γνωρίζει και η Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται “Salt and Ice Challenge”, και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube. Αυτή η δοκιμασία, προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματος τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει τον πόνο που προκαλείται, για περισσότερη ώρα.

Πιο αναλυτικά, οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού. Το αλάτι, κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17οC, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.

Το “Salt and Ice Challenge”, έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει αρκετή απήχηση σε παιδιά και εφήβους των Ευρωπαϊκών χωρών.

Το CSI Institute, καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς, να επιστήσουν την προσοχή τους, σε παιδιά και εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματός τους, ή εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμασία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Ευχαριστήρια Επιστολή

Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες, οι δωρεές για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων αποτελούν πανάκεια, τόσο σε κοινωνικό, όσο και ψυχολογικό επίπεδο.  Και όταν λαμβάνουν χώρα ανάλογες δωρεές οφείλουμε να τις αποδεχόμαστε και να τις επικροτούμε. Γι’ αυτό και η αποδοχή, εκ μέρους της Δημοτικής Επιτροπής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο