Δείτε πως να φορτίσετε σωστά το κινητό σας για να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς εκνευριζόμαστε με την μπαταρία του κινητού μας, που με το ζόρι κρατάει μια ολόκληρη μέρα. Εν μέρη, όμως, αυτό είναι και δικό μας λάθος, γιατί φορτίζουμε το κινητό μας με τον λάθος τρόπο.

Πολλοί από εμάς πιστεύουμε, ότι φορτίζοντας συνέχεια και για λίγη ώρα το κινητό μας, θα καταστρέψουμε την μπαταρία του και ότι είναι καλύτερο να το φορτίζουμε, όταν κλείσει από μπαταρία. Αυτή η αντίληψη είναι απόλυτα λανθασμένη.

Στην πραγματικότητα, μια ιστοσελίδα από την εταιρία μπαταριών Cadex, που ονομάζεται Battery University, εξηγεί με λεπτομέρειες πώς οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων, που υπάρχουν στα κινητά μας είναι ευάλωτες στην δική τους εκδοχή του “στρες.” Αν θέλετε να διατηρήσετε την μπαταρία του κινητού σας σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές.

Μην αφήνετε το κινητό στην πρίζα, όταν είναι πλήρως φορτισμένο. Σύμφωνα με το Battery University, αν αφήνετε το κινητό στην πρίζα, ενώ είναι φορτισμένο, όπως συμβαίνει κατά την διάρκεια της νύχτας, μπορεί να αποδειχθεί κακό για την κατάσταση της μπαταρίας μακροπρόθεσμα.

Όταν το κινητό είναι 100% φορτισμένο και παραμείνει στην φόρτιση, η μπαταρία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού στρες και φθείρονται οι χημικές ενώσεις μέσα στην μπαταρία. “Όταν το κινητό είναι πλήρως φορτισμένο,αφαιρέστε την μπαταρία από την συσκευή φόρτισης.

Αυτό θα βοηθήσει την μπαταρία να χαλαρώσει. Και εσείς θα κουραζόσασταν, αν δουλεύατε ασταμάτητα”, αναφέρει το Battery University. 

Βασικά, προσπαθήστε να μην φορτίζετε την μπαταρία στο 100%. Σύμφωνα με το Battery University, “οι μπαταρίες δεν χρειάζεται να είναι 100% φορτισμένες, ούτε είναι σχεδιασμένες για αυτόν τον σκοπό. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να μην φορτίζετε πλήρως την μπαταρία, γιατί την διατρέχει μια υψηλή τάση ρεύματος.” Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αν θέλετε να κρατήσετε το κινητό φορτισμένο όλη μέρα, αλλά αν απλά το βάζετε στην φόρτιση όποτε μπορείτε κατά την διάρκεια της μέρας δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Βάλτε το κινητό να φορτίσει όποτε μπορείτε. Από ότι φαίνεται είναι καλύτερο για την μπαταρία, αν βάζετε το κινητό σας να φορτίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην μέρα, παρά να το βάζετε μόνο, όταν δεν έχει καθόλου μπαταρία. Το να βάζετε το κινητό να φορτίζει, όταν έχει χάσει το 10% της φόρτισης είναι το καλύτερο, αλλά επειδή για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι πρακτικό, απλά βάλτε το κινητό σας να φορτίσει όποτε μπορείτε.

Κρατήστε την μπαταρία σε δροσερό περιβάλλον. Οι μπαταρίες του κινητού είναι τόσο ευαίσθητες στην ζέστη, που η ίδια η Apple συμβουλεύει να αποφεύγουμε κάποιες θήκες, που απομονώνουν την θερμότητα από τα iPhone, όταν τα φορτίζουμε. “Αν παρατηρήσετε, ότι το κινητό σας αρχίζει και ζεσταίνεται, ενώ το φορτίζετε, βγάλτε την θήκη.”

businessinsider


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας την Δευτέρα 29 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Δευτέρα 29 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Επαφές Σταυρέλη με 7 υπουργούς: Τι συζήτησε και τι θα συζητήσει για 7 σοβαρά ζητήματα της Κορίνθου

Επτά επαφές που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν με κυβερνητικά στελέχη, για ζητήματα που αφορούν τον δήμο περιελάμβανε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης. Ξεκινώντας από τις επαφές που έγιναν, ο κ. Σταυρέλης αναφέρθηκε καταρχάς στην συνάντηση του ίδιου μαζί με την διαπαραταξιακή επιτροπή που συστήθηκε για

Live | 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων

Στην Τρίπολη θα διεξαχθεί το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων στις 28...

Ανακοίνωση για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών προς ενημέρωση κτηνοτρόφων και εμπόρων

Λόγω εμφάνισης του ιού της Πανώλους των μικρών μηρυκαστικών σε κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενημερώνει για τα ακόλουθα: Η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών είναι μεταδοτική ιογενής ασθένεια που προσβάλει αίγες και πρόβατα. Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία. Προσβάλει μεγάλο αριθμό ζώων στο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο