Το Facebook φαίνεται πως βαρέθηκε τους ανθρώπινους χρήστες του και πλέον κορτάρει με ένα διαφορετικό είδος χρήστη, τα bots.
Tα bots είναι προγράμματα που επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο με αυτοματοποιημένο τρόπο χωρίς να είναι απαραίτητη η ανθρώπινη επέμβαση.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, στο εγγύς μέλλον οι άνθρωποι θα συνομιλούν με bots σαν να είναι φίλοι τους. Παραδείγματος χάριν, ένας χρήστης θα μπορούσε να ζητήσει από το bot της τράπεζας του να φέρει εις πέρας μια χρηματική συναλλαγή χωρίς αυτός να χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε άλλο.
Σε πρώτη φάση οι συνομιλίες με τα bots μέσω του Facebook θα είναι περιορισμένες, αφού το μόνο που θα κάνουν αρχικά θα είναι να προτείνουν φράσεις στον χρήστη που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στις συνομιλίες του στο Messenger.
Ωστόσο, απώτερος στόχος της εταιρείας είναι τα bots να είναι σε θέση να έχουν «φυσικές» συνομιλίες με τους χρήστες.
Όπως αναφέρει το BBC, εάν αυτά που παρουσίασε και υποσχέθηκε το Facebook κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών F8 υλοποιηθούν, αυτό θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook Ντέβιντ Μάρκους, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει την επιστροφή μας σε πιο προσωπικές αλληλεπιδράσεις.
«Πριν από την εποχή του Διαδικτύου, τα πάντα ήταν συνομιλίες», δήλωσε ο Μάρκους στο BBC. «Ένα από τα bots που εγκαταστήσαμε σήμερα στην υπηρεσία μας θα γίνει από την άνοιξη ένας ‘θυρωρός’ τεχνητής νοημοσύνης. Την άνοιξη θα χτίσουμε την εμπειρία όπου τα πάντα θα είναι αυτοματοποιημένα, εκτός από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών. Τα bots θα ανταποκρίνονται στο 99,9% των περιπτώσεων όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα, ωστόσο θα υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να επέμβουν για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Είναι τα θετικά και από τους δύο κόσμους», υποστήριξε ο Μάρκους.
Ενώ οι προγραμματιστές θα είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν κατά βούληση τα δικά τους μοναδικά bots, όλα θα ελέγχονται από το κεντρικό σύστημα Bots του Facebook. Θα είναι δηλαδή κάτι σαν ο κεντρικός εγκέφαλος.
Επιδίωξη του Facebook είναι με την πάροδο του χρόνου τα bots να γίνουν πιο «έξυπνα» αλλά και πιο «ανθρώπινα».
fpress.gr