Καθημερινά, ο αριθμός των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται μέσω της υπηρεσίας Facebook Messenger αγγίζει τα δισεκατομμύρια, με τους χρήστες του να τον χρησιμοποιούν για κουτσομπολιό, σοβαρές συζητήσεις, ανταλλαγή υλικού (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία), ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους.
Η Facebook υποστηρίζει ότι ο Messenger χρησιμοποιεί τα ίδια πρωτόκολλα επικοινωνίας με αυτά των τραπεζών και των ιστοχώρων αγορών, ενώ εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιεί άλλη μια εφαρμογή, τις «μυστικές επικοινωνίες», οι οποίες είναι πλήρως κρυπτογραφημένες, όπως συμβαίνει με το WhatsApp (που ανήκει στο Facebook) και το Signal.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν ειδικοί ασφαλείας στο διαδίκτυο, «τα πάντα μπορούν να χακαριστούν», προσθέτοντας ότι το βασικό ζήτημα ασφαλείας είναι η δυνατότητα πρόσβασης ενός κυβερνοαπατεώνα στη συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης για να συνδεθεί στο Facebook.
Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε όχι μόνο μπορούν να παραβιαστούν τα μηνύματά σας στον Messenger, αλλά ενδέχεται να εγκατασταθεί και κακόβουλο λογισμικό που θα παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας.
Επίσης, υπάρχουν ειδικά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν σε χάκερ να κλέψουν τους κωδικούς σας ή να δημιουργήσουν ψεύτικες εφαρμογές που μιμούνται το interface του Facebook Messenger και να σας κλέψουν πληροφορίες και κωδικούς πρόσβασης.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν πρωτίστως να μη δίνουμε πρόσβαση στις συσκευές μας, να τις ασφαλίζουμε με κωδικούς και άλλες μεθόδους και να χρησιμοποιούμε συνθηματικά που είναι δύσκολο να τα μαντέψει κάποιος κυβερνοαπατεώνας
neaselida.gr