Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. καταδικάζει την Ιρανική επίθεση στο Ισραήλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την έντονη αντίδραση και καταδίκη της Ιρανικής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ, εξέφρασε η Ευρωπαική Ένωση δια στόματος της προέδρου της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τέτοιες ενέργειες απειλούν την περιφερειακή σταθερότητα και κλιμακώνουν τις εντάσεις σε μια ήδη εξαιρετικά ασταθή κατάσταση.

«Προτρέπω όλα τα μέρη να προστατεύσουν τη ζωή αθώων πολιτών», αναφέρει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να ζητά κατάπαυση του πυρός πέρα από τα σύνορα με τον Λίβανο και στη Γάζα και για την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο», καταλήγει.

Στρατιωτικά μέσα κινητοποίησε η Γαλλία

Ο Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε με τον πλέον σθεναρό τρόπο τις νέες επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ» και η Γαλλία «κινητοποίησε» χθες Τρίτη «στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής», ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες του στο Ελιζέ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απαίτησε ταυτόχρονα «η Χεζμπολάχ να σταματήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές της εναντίον του Ισραήλ και του πληθυσμού του» και παρότρυνε τις ισραηλινές αρχές να «τερματίσουν το ταχύτερο» τις «στρατιωτικές επιχειρήσεις» τους.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας θα «οργανώσει προσεχώς (διεθνή) διάσκεψη για την υποστήριξη του λιβανέζικου λαού και των θεσμών του», ανέφερε ακόμη η γαλλική προεδρία, συμπληρώνοντας ότι ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό «θα μεταβεί εκ νέου στη Μέση Ανατολή».

Η Γερμανία προειδοποιεί το Ιράν

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ καταδίκασε «κατηγορηματικά» από την πλευρά της, την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ αυτές τις ώρες δέχεται επίθεση με πυραύλους από το Ιράν. Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εν εξελίξει επίθεση. Προειδοποιήσαμε έντονα το Ιράν για αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση. Το Ιράν πρέπει να σταματήσει αμέσως την επίθεση. Οδηγεί την περιοχή ακόμη πιο πέρα στην άβυσσο», ανέφερε η κυρία Μπέρμποκ μέσω X.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά της Γορτυνίας από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση προληπτικής οδοντιατρικής «Ασκληπιός» με...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 2 Οκτωβρίου

Σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 είναι των Αγίων Κυπριανού επισκόπου Καρθαγένης...

Βουλή: Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης

Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ολοκλήρωση...

Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης

Ξεκινάει και φέτος η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ