Γιώργος Πατούλης, ως κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην “Πελοπόννησος EXPO” και είχε ως θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στη Πελοπόννησο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ βραβεύτηκε για την προσφορά του στον τομέα της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην χώρα μας.
Όπως επισήμανε ο κ. Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, «η Πελοπόννησος διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει υποδομές για τον ιατρικό τουρισμό».
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στον τομέα αυτό, «λείπει δυστυχώς μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική ανάπτυξης του κλάδου».
«Η αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην περιφέρεια. Για το λόγο αυτό και εργάζομαι προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός εθνικού φορέα ιατρικού τουρισμού ο οποίος πλέον θα εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
«Η Πελοπόννησος είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία μπορεί να αναδειχθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για τον ιατρικό τουρισμό», είπε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια τόνισε ότι ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο διεθνώς κατά τα τελευταία 15 χρόνια. «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο ιατρικός τουρισμός έδωσε την ευκαιρία σε χώρες εντελώς διαφορετικού προφίλ να εξελιχθούν σε σημαντικούς ιατρικούς προορισμούς. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της «μεσαίας κυρίως αγοράς» του ιατρικού τουρισμού, αφού διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα που της το επιτρέπουν, όπως είναι π.χ. το συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική επάρκεια και εμπειρία του ιατρικού προσωπικού και τις σύγχρονες υποδομές υγείας».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στη συνέχεια σε συγκεκριμένες δράσεις και στρατηγικές ανάπτυξης μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας ιατρικού τουρισμού. Ειδικότερα σημείωσε ότι απαιτείται, εθνική στρατηγική, ισχυρό brand και να καθιερωθούν σύγχρονες πρακτικές στη διασφάλιση ποιότητας και την αδειοδότηση των μονάδων που θα αξιοποιηθούν.