Ευρωεκλογές 2024: Πότε θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα των ευρωεκλογών και του αριθμού των εδρών αναμένονται περίπου στις 21:00 ενώ το τελικό αποτέλεσμα – τουλάχιστον όσον αφορά τα μεγάλα κόμματα – αναμένεται στις 23:00.

Για τα μικρότερα, ίσως χρειαστεί παραπάνω χρόνος, προκειμένου να υπάρξει οριστική εικόνα για το αν εκλέγουν ή όχι ευρωβουλευτή.

Οι πολίτες ψηφίζουν σήμερα από τις 07:00 έως τις 19:00 για να αναδείξουν τους 21 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 2024-2029.

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται από όλα τα εκλογικά τμήματα απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, με χρήση των συσκευών ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT). Παράλληλα με την ανωτέρω διαδικασία, τα αποτελέσματα υπέρ συνδυασμών των εκλογικών τμημάτων ψηφοφορίας με αυτοπρόσωπη παρουσία, θα αποστέλλονται σε έντυπη μορφή στους δήμους και μέσω των δήμων, με τη χρήση του υποσυστήματος μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες θα τα μεταδίδουν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δημοσιεύσει την πρώτη εκτίμηση για τη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε επίπεδο πολιτικών ομάδων στις 21:15-21:45 ώρα Ελλάδος, βάσει του προγραμματισμού που έχει ανακοινωθεί από τους υπεύθυνους παρακολούθησης των αποτελεσμάτων στην έδρα της Ευρωβουλής.

Όπως σημειώνεται, η εκτίμηση θα βασίζεται σε ειδική μεθοδολογία, προεκλογικές δημοσκοπήσεις και στις διαθέσιμες εκείνη την ώρα εκτιμήσεις εθνικών αποτελεσμάτων (exit polls). Η παρουσίαση της εκτίμησης θα γίνει στις οθόνες που θα έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά θα κοινοποιηθεί και διαδικτυακά. Και θα επικαιροποιείται συνεχώς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο