Erasmus+ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Hi-TEACH: a new trainer teaching framework in the post-covid era

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+ (ΚΑ226). Ο αναπληρωτής καθηγητής κος Αναστασίου Αθανάσιος έχει αναλάβει Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου με τίτλο «Hi-TEACH: a new trainer teaching framework in the post-covid era».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 12 πανεπιστήμια και φορείς από 5 χώρες. Συντονίστρια χώρα είναι η Ιταλία με το UNIVERSITA CA’ FOSCARI VENEZIA. Στη σύμπραξη συμμετέχουν από την Ιταλία τα Universita Politecnica Delle Marche, Universita Degli Studi di Salerno και Conform-Consulenza Formazione e Management Societa Consortile a Perspinsabilita Limitata,  από την Ισπανία τα  Universitata Rovira I Virgili και Formacion y Educacion Integral, από την Σλοβενία τα Univerza na Primorskem Universita del Litorale και Univerza V Ljubljani, από την Πολωνία το Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu και από την Ελλάδα, εκτός από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τo Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας  COVID 19 έχουν ως αποτέλεσμα τα Πανεπιστήμια να μεταφέρουν τις διδακτικές τους δραστηριότητες στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο πείραμα ψηφιοποίησης στην ιστορία.

Το πρόγραμμα «Hi-TEACH: a new trainer teaching framework in the post-covid era» στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων και μεθοδολογιών για αποτελεσματικότερη μάθηση με υιοθέτηση έξυπνων λύσεων ηλεκτρονικής μάθησης.

Θα σχεδιαστούν αρθρωτά, διαδραστικά και πολυμεσικά ψηφιακά μαθήματα που με την δυναμική της παιχνιδοκεντρικής μάθησης θα δώσουν τη δυνατότητα εξέλιξης του ρόλου του Hi – Teacher που θα μπορεί πλέον, να επιβλέπει διδακτικά εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.

Στα μαθήματα θα ενταχθούν μέθοδοι διδασκαλίας που βασίζονται στο διαδίκτυο, οπτικοακουστικά μέσα και παιχνίδια ώστε να δημιουργηθούν μαθησιακοί χώροι εύκολα προσβάσιμοι, διαδραστικοί και εξατομικευμένοι.

Τα αποτελέσματα του έργου θα διαχυθούν στα πανεπιστημιακά πλαίσια ώστε η καινοτόμος διαδικασία και το μεθοδολογικό εγχειρίδιο να οδηγήσουν σε ολοκληρωμένη ψηφιακή διδασκαλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο