Νέος κοσμήτορας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΑΕΙ Πελοποννήσου ο Α.Σαββίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέος κοσμήτορας (ο δεύτερος κατά σειρά) της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα εξελέγη την Τρίτη ο καθηγητής Αλέξιος Γ. Κ. Σαββίδης ιστορικός μεσαιωνολόγος – βυζαντινολόγος. Η θητεία του θα διαρκέσει 4 χρόνια.

 

Ο ίδιος, επί μία πενταετία και πλέον (2010 – 2015) θήτευσε ως πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (ΤΙΑΔΠΑ) και πλέον διαδέχεται στη θέση αυτή την ομότιμη πλέον καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ευρυδίκη Αντζουλάτου – Ρετσίλα.

Ο κ. Σαββίδης σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Βυζαντινής Ιστορίας στο King’s College (Master of Philosophy) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (διδακτορικό). Υπήρξε επίσης ερευνητής στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και καθηγητής Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Ιστορίας στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος). Είναι εξάλλου επιμελητής έκδοσης του περιοδικού “Βυζαντινός Δόμος” και του “Εγκυκλοπαιδικού Προσωπογραφικού Λεξικού Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού”. Δίδαξε Βυζαντινή και Μεσαιωνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε.), ενώ από το 1997 δίδαξε Βυζαντινή Ιστορία και βυζαντινο-ισλαμικές σχέσεις στο Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Rand-Afrikaans του Johannesburg (Νοτίου Αφρικής). Είναι επίσης από το 2010 αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, στην Αθήνα.

Εχει γράψει πολλά βιβλία και μονογραφίες και πάνω από 250 μελέτες και άρθρα, ιδιαίτερα για τις σχέσεις Βυζαντίου-Ισλάμ (Αραβες-Τούρκοι), για τη βυζαντινή προσωπογραφία – γενεαλογία και για τη Μεσαιωνική Ιστορία του ελλαδικού χώρου (ιδιαίτερα του πελοποννησιακού χώρου), του μεσαιωνικού ποντιακού Ελληνισμού αλλά και της Εγγύς Ανατολής.

Το 1997 του απονεμήθηκε το Α’ Βραβείο Αμπντί-Ιπεκτσί για τη συμβολή του στη μελέτη των βυζαντινο-τουρκικών σχέσεων. Εχει συνεργαστεί σε διεθνούς κύρους εγκυκλοπαιδικά έργα (Encyclopedia of Islam, το Lexikon der Byzantinistik και την Encyclopedia of the Crusades), ενώ κατά την τελευταία δεκαετία ασχολήθηκε συγγραφικά και με θέματα μουσικολογίας και κλασικής μουσικής παιδείας.

 

πηγή: eleftheriaonline.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο