Σε κατάληψη της πρυτανείας προχώρησαν οι φοιτητές του ΠΑ-ΠΕΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει το Συντονιστικό κατάληψης πρυτανείας Πα.Πελ, αναφέρονται τα εξής:
Από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου προβήκαμε στην κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Το παρακάτω κείμενο παραθέτει τους λόγους της δράσης μας και τα αιτήματά μας, διεκδικώντας ένα καλύτερο πανεπιστήμιο και μία καλύτερη κοινωνία.


ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ
Την προηγούμενη Κυριακή πέρασε από τη βουλή ο προϋπολογισμός του 2016, ο οποίος πρόκειται να επηρεάσει όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας με τρομακτικές συνέπειες. Στο δρόμο τον οποίο χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπερψηφίζοντας προϋπολογισμούς οι οποίοι υπεράσπιζαν τα συμφέροντα των λίγων, κατακρεουργώντας τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, βαδίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη συγκάλυψη του υπόλοιπου μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ).
Συγκεκριμένα για το πανεπιστήμιο στο νέο προϋπολογισμό δεν προβλέπονται κονδύλια για θέρμανση, νερό, τηλέφωνο και ρεύμα. Αυτό κάνει πασιφανές το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει αλλάξει στρατόπεδο και επιλέγει να θυσιάσει στο βωμό του χρέους θεμελιακά δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού.
Οι πολιτικές των μνημονίων, εμμονικές στην εξάρτηση τους από την ΕΕ η οποία είναι και η πηγή αυτών, δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπό τους και σε άλλους τομείς. Τους τελευταίους μήνες, μετά από χρόνια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και στήριξη του ΝΑΤΟ και των δυτικών χωρών στο ISIS στη μέση ανατολή, η δύση δέχθηκε ένα μεγάλο κύμα προσφύγων, οι οποίοι ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τον τρόμο του ισλαμοφασισμού. Η ΕΕ πιστή στο αυταρχικό της δόγμα δέχθηκε τους πρόσφυγες με φράχτες, ξύλο και πνίγοντας τους μέσω της Frontex στο Αιγαίο. Ακόμη, πριν περίπου ένα μήνα ζητήθηκε από την Ιταλική δικαιοσύνη η έκδοση 5 Ελλήνων φοιτητών λόγω της συμμετοχής τους σε διαδηλώσεις στο Μιλάνο την εργατική πρωτομαγιά.
Συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ και των πολιτικών τους εντολοδόχων στην Ελλάδα έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο,η κοινωνία και το πανεπιστήμιο εν συνεχεία θα δεχθεί το τελειωτικό χτύπημα. Απέναντι σε αυτά,η μνημονιακή πολιτική θα βρει αντιμέτωπο το λαό και το φοιτητικό κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις,καταλήψεις,απεργίες. Εμείς πραγματοποιούμε σήμερα συμβολική κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας του ΠΑ.ΠΕΛ ως προειδοποιοτική βολή,μπροστά στη θύελλα που θα ξεσπάσει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Άρση του νέου προϋπολογισμού
ΔΩΡΕΑΝ σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα
Ανέγερση εστιών σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία
Ανοικτά σύνορα για τους πρόσφυγες
Καμία έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία
Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο