Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη πληροφορική στον πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη πληροφορική στον πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου την Πέμπτη 6/04

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/RTSbXDuawYU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η Ερευνητική Ομάδα Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνεργάζεται με το Εργαστήριο Επικοινωνίας Ανθρώπου Μηχανής και Εικονικής Πραγματικότητας από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας από το Υπουργείο Πολιτισμού και διοργάνωσαν από κοινού ημερίδα με αντικείμενο τη χρήση της πληροφορικής στο χώρο του πολιτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε σειρά σύντομων ομιλιών στο αμφιθέατρο της σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος μαθητών που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την επιλεγμένη ειδικά για νέους θεματολογία γνωρίζοντας αυτό το συναρπαστικό επιστημονικό χώρο.

Μετά το τέλος της ημερίδας η κάμερα του pna.gr μίλησε με την δρ. Αννα Βασιλική Καραπαναγιώτου που είναι Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και τον Μανόλης Γουάλλες που είναι επίκουρος καθηγητής και επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Μανόλης Γουάλλες είναι επίκουρος καθηγητής και επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 2007 μέχρι το 2013 σχεδίαζε και επέβλεπε την υλοποίηση έργων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, φροντίζοντας για την ισόρροπη έμφαση στην πληροφορική και τον πολιτισμό. Σε αυτό τον τομέα παραμένει ενεργός έως και σήμερα, όπως ενδεικτικά από τη θέση του εμπειρογνώμονα στο έργο ViMM (Virtual Multimodal Museum).

Η δρ. Αννα Βασιλική Καραπαναγιώτου είναι Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας. Δίδαξε στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ και έχει διενεργήσει πολυάριθμες ανασκαφές. Το 2016, το έργο της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, το οποίο διηύθυνε, βραβεύτηκε με την «ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα» από τον οργανισμό European Museum Forum.

{gallery}hmerida_panep{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο