Πρόεδρος ΑΣΕΠ από Τρίπολη: Οι καθυστερήσεις, οι διορισμοί και η προσπάθεια εκσυγχρονισμού (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Τρίπολη βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ.Καραβοκύρης στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 1ου πανελληνίου συνεδρίου τεχνολογίας οικονομίας και διοίκησης – Δείτε τι δήλωσε για τον ΑΣΕΠ, τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του και αυτούς που νιώθουν αδικημένοι.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/FcNkYRsKo18″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αρχικά ο κ.Καραβοκύρης απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με το εάν ο προηγούμενος πρόεδρος άφησε χρυσή παρακαταθήκη στον ΑΣΕΠ τόνισε: “Ασφαλώς και στα χνάρια αυτά συνεχίσουμε και εμείς, γιατί πιστεύουμε, πως επι εποχής του προηγούμενου προέδρου, μπήκε ένα λιθαράκι στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια τουλάχιστον όσον αφορά στις προσλήψεις στον Δημόσιο τομέα”.

Στη συνέχεια αναφορικά με αυτούς που νιώθουν αδικημένοι , καθώς έχουν περάσει αρκετές φορές ΑΣΕΠ και δεν έχουν καταφέρει να διοριστούν, μένοντας χρόνια στην αναμονή, δήλωσε: “Πολλοί από αυτούς ήδη αποκαθίστανται και σήμερα. Εμείς έχουμε ως στόχο όχι μόνο το χτες αλλά και το σήμερα και το αύριο. Παλεύουμε καθημερινά να εμπεδώνουμε την αξιοκρατία και την διαφάνεια τόσο στις προσλήψεις όσο και στην επιλογή και την αξιολόγηση του δυναμικού του κράτους, γιατί το οφείλουμε στους πολίτες”.

Για το τι πρέπει να γίνει με τις ανεξάρτητες Αρχές, καθώς τελευταία γίνεται πολύς λόγος επί του θέματος, δήλωσε: “Χρειάζεται μια αυξημένη πλειοψηφία όπως την προβλέπει το Σύνταγμα. Αυτή η αυξημένη πλειοψηφία βοηθάει στο να υπάρχουν εγγυήσεις ανεξαρτησίας και ένας διακομματικός χαρακτήρας. Εμείς θα θέλαμε να συνεχιστεί αυτό. Τώρα αν κάποιες φορές δημιουργούνται εμπόδια, γιατι μπορεί να μην τα καταφέρνει η Πολιτεία, να επιλέξει, είναι ένα θέμα, που ο συνταγματικός νομοθέτης θα το σκεφτεί κάποια στιγμή και ίσως λάβει κάποια μέριμνα”.

Τέλος για τη δυσαρέσκεια που προκαλεί στον κόσμο το κομμάτι της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων και το εάν υπάρχει μέριμνα για μια πιο γρήγορη διαδικασία προσλήψεων δήλωσε: “Γνωρίζουμε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις αλλά αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να γίνεται έλεγχος σε βάθος. Με σύστημα πληροφορικής και κάποιες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται θα γίνουν όλα καλύτερα. Για αυτό έχουμε και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ήδη αναπτύσσουμε ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Προσπαθούμε να μπούμε σε μια εποχή που θα μας κάνει πιο σύγχρονους.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΑΣΕΠ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο