ΠΑΤΡΑ: Ξήλωσαν διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας – Διασώθηκαν ανεκτίμητης αξίας θησαυροί (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις λεπτομέρειες της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης της Ασφάλειας Πάτρας κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που προέβαινε σε λαθρανασκαφές και εμπορία αρχαίων αντικειμένων, ανέλυσαν σήμερα οι επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ng2vYpgUGh4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η Ασφάλεια Πατρών «ξήλωσε» την εγκληματική ομάδα που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μια γιγάντια ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις.

Πάνω από 1.000 αρχαία αντικείμενα βρήκαν οι αστυνομικοί…

Έχουν κατασχεθεί πάνω από 1000 αρχαία αντικείμενα, νομίσματα, αγάλματα, κι άλλα, μικρών διαστάσεων, αλλά μεγάλης αξίας. Η δράση της έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό με τη Βουλγαρία να είναι μία από τις χώρες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Τα μέλη της πωλούσαν τα αντικείμενα εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Αίγιο, Λαμία, Τρίκαλα, Κόρινθο και Δράμα.

Χθες αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι 25 από τους 26 συλληφθέντες, οι οποίοι πήραν προθεσμία για την Παρασκευή, ώστε να απολογηθούν στον ανακριτή. Ο 26ος συλληφθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Οι 25 συλληφθέντες και οι συνεργοί τους που αναζητούνται εμπλέκονται σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η εγκληματική ομάδα είχε χωριστεί σε υποομάδες με διακριτούς ρόλους. Άλλοι έκαναν τις λαθρανασκαφές, άλλοι μετέφεραν, άλλοι έκαναν τις εκτιμήσεις και άλλοι είχαν αναλάβει την εμπορία των αρχαίων (νομίσματα, αγάλματα κλπ).

Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της Ελλάδας μεταξύ άλλων, στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη, το Αίγιο, στην Αιτωλοακαρνανία, στη Θεσσαλία, στις Σέρρες στη Δράμα αλλά και σε νησιά όπως η Ρόδος.

tempro24.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

Εταιρία αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό

Η εταιρία Melissinos Security αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό για εγκατάσταση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο