Π. Τατούλης: Ανοίγουμε καινούργιους δρόμους για τον τόπο μας και το πολιτισμικό μας απόθεμα

Αυγούστου 08, 2016
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Νέα προοπτική για το πολιτιστικό μας απόθεμα η ανακαίνιση του Ανδρομονάστηρου και του Ναού της Μεταμορφώσεως στο Νιόκαστρο της Πύλου».

«Ανοίγουμε καινούργιους δρόμους, νέες προοπτικές και θέτουμε νέα ζητήματα για τον τόπο μας και το πολιτισμικό μας απόθεμα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή θυρανοιξίων του ανακαινισμένου Ανδρομονάστηρου, της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεσσήνη την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 και του ανακαινισμένου Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Νιόκαστρο Πύλου, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 τονίζοντας ότι «όλα αυτά τα πετυχαίνουμε σε δύσκολους καιρούς, όταν τα χρήματα δεν είναι πολλά. Αποδεικνύουμε ωστόσο ότι με τις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί δύο σπουδαία μνημεία, μετά την ανακαίνισή τους, ξαναβρίσκουν το δρόμο τους και υπογράμμισε τη μεγάλη πολιτιστική συμβολή τους, «μεταφέροντας τα αιώνια μηνύματα ότι αυτός ο τόπος πορεύτηκε ακριβώς τον ίδιο δρόμο, όπου η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, η Ελλάδα και το Βυζάντιο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας που αντέχει σε πείσμα όλων αυτών των ιδεοληπτών, όλων αυτών που για τον ένα ή τον άλλο λόγο θέλουν να αντιταχθούν στην ιστορική πραγματικότητα».

«Χαιρόμαστε για το σπουδαίο έργο που γίνεται στη Μεσσηνία, αλλά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης, το οποίο χαρακτήρισε προϊόν αγαστής συνεργασίας και εξήρε το έργο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για τα σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο του πολιτισμού.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει εξαιρετικές υπηρεσίες και το έργο το οποίο συνεχώς εγκαινιάζουμε στη Μεσσηνία, αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποδεικνύει ότι αυτή τη στιγμή ο χώρος του πολιτισμού δε χρειάζεται Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αντίθετα χρειάζεται μόνο εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας και στους ανθρώπους μας».

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia