Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα κατάρτισης αμεα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του έργου “Αγησίλαος”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 2 “Συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση” του έργου “Αγησίλαος”.

Το πιο πάνω υποέργο εντάσσεται στην ενταγμένη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου πράξη “Καταπολέμηση των διακρίσεων και προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για τα άτομα με αναπηρία, χρονιές παθήσεις και τις οικογένειες τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου «Αγησίλαος»”, δικαιούχος της οποίας είναι η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία).

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Ως εκ τούτου καλούνται οι δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι/ες με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, ηλικίας 30 έως 64 ετών που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις δράσεις του εν λόγω υποέργου 2.

Στο πλαίσιο του έργου, θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε 120 άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις ηλικίας από 30 έως 64 ετών, άνεργους/ες (εγγεγραμμένους/ες στα μητρώα ανεργίας της ΔΥΠΑ) και με πιστοποιημένη αναπηρία ή χρόνια πάθηση από 50% και πάνω.

Το κάθε πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης περιλαμβάνει παροχή υπηρεσιών ομαδικής συμβουλευτικής διάρκειας 15 ωρών ανά τμήμα, επαγγελματική κατάρτιση (θεωρητική) 122 ωρών, πρακτική άσκηση 122 ωρών και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων.

Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού και συγκεκριμένα στις ειδικότητες, α) Υπάλληλος Διαχείρισης Συστήματος Ηλεκτρονικού Εμπορίου και β) Στέλεχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες στις ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ μικτά ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και 5 ευρώ μικτά ανά ώρα πρακτικής άσκησης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις, με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση και την πρακτική άσκηση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης.

Διευκρινίζεται ότι η ένταξη οποιουδήποτε ατόμου με αναπηρία ή / και χρόνια πάθησης στα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν συνεπάγει τη διακοπή παροχών που λαμβάνει λόγω της αναπηρίας του (όπως επίδομα πρόνοιας κ.ά.)

Οι ενδιαφερόμενοι δυνητικά ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση στον δικτυακό τόπο https://katartisi-pel.esamea.gr. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων λήγει την Τρίτη 18 Απριλίου (ώρα 23:59:59).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κείμενο και τους όρους της πρόσκλησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail: katartisi_pel@esaea.gr και στο τηλέφωνο 210 9949837 (Δευτέρα έως Παρασκευή από 8 π.μ. έως 4 μ.μ.).

Μπορείτε να βρείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ: https://www.esamea.gr/el/article/prosklhsh-ekdhlwshs-endiaferontos-gia-thn-epilogh-wfeloymenwn-sto-plaisio-ylopoihshs-toy-ypoergoy-2-symboyleytikh-epaggelmatikh-katartish-kai-pistopoihsh-toy-ergoy-katapo

Την πλήρη πρόσκληση της ΕΣΑμεΑ μπορείτε να δείτε εδώ:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο