Κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο φάκελος για το έργο της Μαρίνας Ναυπλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ο φάκελος για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου. Πρόκειται για ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που “έτρεξε” με εντατικούς ρυθμούς από την νυν περιφερειακή Αρχή -καθώς παρέμενε “κολλημένο” για 13 χρόνια- και το οποίο θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ.

“Εκτιμούμε ότι σε μερικές ημέρες, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης, θα μπορέσουμε να υπογράψουμε την ΣΔΙΤ με τον ανάδοχο” σχολίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι το εν λόγω έργο αναμένεται, με την ολοκλήρωσή του, να συμβάλλει ιδιαίτερα στην ακόμα μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο του Ναυπλίου, αλλά της Περιφέρειας Πελοποννήσου γενικότερα.

Ο φάκελος του έργου κατατέθηκε στο Ελεγκτικό από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη Διοικητικού – Οικονομικού Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον εντεταλμένο για το θέμα της μαρίνας Ναυπλίου και τα υδατοδρόμια περιφερειακό σύμβουλο Τάσο Γανώση και τον τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας Παναγιώτη Μητρόπουλο.

Το έργο -φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου- προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας 210 θέσεων στο Ναύπλιο, 500 μέτρα βόρεια από το υπάρχον λιμάνι, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα.

Οι υποδομές θα κατασκευαστούν τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, θα αφορούν δε στη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο