Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου το δάνειο με το ΤΠκΔ για τα έργα του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το απόγευμα χθες Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη, την δανειακή σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την διάθεση στην πρώτη δανείου ύψους 16.977.834,51 ευρώ -το 50% προερχόμενο από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το υπόλοιπο 50% από το ΤπκΔ.

Το εν λόγω δάνειο -που θα αποπληρώνεται από το ΠΔΕ του υπουργείου Εσωτερικών- προορίζεται για τα έργα που αφορούν στην αστική αναζωογόνηση περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα έργα αυτά αφορούν στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στην πλατεία των Φιλιατρών, στις παρεμβάσεις στη Νεμέα και το Λυγουριό και στην μελέτη για το παραλιακό μέτωπο Κιτριές – Μικρή Μαντίνεια.

Όπως δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης, “οι αποφάσεις ως προς τα έργα λαμβάνονται από τον περιφερειάρχη, τον κατά τόπους δήμαρχο και τις Οικονομικές Επιτροπές της Περιφέρειας και των κατά τόπους δήμων, οι οποίοι -σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο- έχουν την σχετική αρμοδιότητα προς τούτο”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο