ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΥπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου συμφωνητικό 1,5 εκ ευρώ για το έργο...

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου συμφωνητικό 1,5 εκ ευρώ για το έργο βελτίωσης και συντήρης του οδικού δικτύου στο Δ.Δ. Φενεού 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το μεσημέρι χθες, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, εργολαβικό συμφωνητικό 1.527.578,72 ευρώ το οποίο αφορά στην βελτίωση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου στο δημοτικό διαμέρισμα Φενεού – έργο προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ.

Είναι η δεύτερη μεγάλη παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο οδικό δίκτυο της Κορινθίας, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών της εν λόγω Π.Ε., καθώς πριν περίπου δέκα ημέρες ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε υπογράψει εργολαβικό συμφωνητικό 5.750.150,01 ευρώ για την βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, έργο προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ.

“Με αυτά τα αναμενόμενα για πολλά χρόνια έργα, η Κορινθία και ειδικότερα το ορεινό της τμήμα, αποκτά ένα αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο κατά πολύ ασφαλέστερο, συγκριτικά με την υφιστάμενη μέχρι τώρα κατάσταση” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου στην Φενεό είναι 12 μήνες, ενώ σε αυτό στον άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά 10 μήνες.

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, είχε στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσο Γκιολή, καθώς και με τον πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Οικονόμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο