Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Τρίπολη για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η Πελοπόννησος έχει δώσει τους περισσότερους αγωνιστές που έπεσαν υπέρ πατρίδος. Σήμερα, εδώ στην Τρίπολη, στη σεμνή τελετή για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμάμε όλα αυτά τα νέα παιδιά που έδωσαν αγώνες, που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος παρέστη χθες Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στην δοξολογία στον ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο στρατόπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων Αρκάδων 1940 – 1941.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις μάχες “στις οποίες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν τα νέα παιδιά για την ελευθερία όλων μας” και ευχήθηκε να είναι “αιωνία η μνήμη τους”.

Παράλληλα, στις δηλώσεις του, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του σύγχρονού ελληνικού στρατού, -αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων από τον Ιωάννη Καποδίστρια το 1828, στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου που ολοκληρώθηκαν το 1918, αλλά και στην ανασυγκρότησή του το 1935 και στη συνέχεια το 1944.

Ακόμα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στο ιστορικό της IV Μεραρχίας Πεζικού (που έχει μετονομαστεί σε ΔΙΚΕ Πελοποννήσου), σημειώνοντας πως ιδρύθηκε το 1912 στο Ναύπλιο και το 1951 εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη, συναποτελείται από το 8ο, το 9ο και το 11ο Σύνταγμα, ενώ έδωσε μεγάλες μάχες τόσο στους Βαλκανικούς Πολέμους όσο και στη Μικρασιατική Εκστρατεία αλλά και στο Επος του 1940.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου υποστράτηγος Δημήτρης Σκουφίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Λαγός και Δημήτρης Μακαρούνης, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου Ηλίας Κούρος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τρίπολης Γιώργος Κούβελας κ.α.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο