Αποκαλύφθηκε στα Αθίκια το μνημείο των Ρυτοϊτών αγωνιστών του 1821

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έγινε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η αποκάλυψη του μνημείου των Ρυτοϊτών αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, το οποίο ανεγέρθηκε από την Περιφέρεια κοντά στο ναΰδριο της Θεοτόκου, στα Αθίκια της Κορινθίας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης μετά την αποκάλυψη του μνημείου και την κατάθεση στεφανιών, επισήμανε μεταξύ άλλων:

“Μετά 200 χρόνια από τη συνέλευση των Ρυτοϊτών και τη συγκρότηση εκ μέρους τους ένοπλου σώματος υπό τον Νέζη, το μνημείο που εγκαινιάσαμε σήμερα αποτελεί έκφραση τιμής στους αγώνες και την θυσία τους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας”.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Λέκκας, εκπρόσωποι του συλλόγου “Μνημοσύνη” κ.α.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο