Ταξιάρχες και ρωμαϊκό ταφικό μνημείο Ερμιόνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον δήμαρχο Ερμιονίδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το έργο ανακατασκευής του ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη -κτίσματος του 16ου αιώνα και εμβληματικού μνημείου της περιοχής- το οποίο καθυστερούσε για αρκετά χρόνια,  δεδομένου ότι η εν λόγω εκκλησία έχει θεμελιωθεί πάνω από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας.

Πλέον, όπως διαπιστώθηκε στη σημερινή συνάντηση, το έργο είναι ώριμο μελετητικά πλέον και δόθηκε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Στόχος είναι το εν λόγω έργο να υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Ερμιονίδας και της Μητρόπολης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Γεωργόπουλο, εξ άλλου, συζητήθηκε και το θέμα που αφορά στο έργο αναστήλωσης, στερέωσης και διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησης του ρωμαϊκού ταφικού μνημείου της Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας, για την υλοποίηση του οποίου έχει δεσμευθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωση 120.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, προγραμματίζεται αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου, συνάντηση με την προϊσταμένη της ΕΦΑ Αργολίδας Αλκηστι Παπαδημητρίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο