Σημαντική η εμπειρία στην Κορώνη, στο πλαίσιο του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου, με τίτλο “Peloponnese Food Stories- Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια ακόμη πετυχημένη γαστρονομική βραδιά, πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου, στην Κορώνη, στο πλαίσιο του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου, με τίτλο “Peloponnese Food Stories- Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού”, το οποίο μετά τη Λακωνία , στη Μεσσηνία για να ακολουθήσουν άμεσα και οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Η εκδήλωση στην Κορώνη, η εμβληματική κοινότητα της Unesco για τη μεσογειακή διατροφή, η γαστρονομική εμπειρία για το πλήθος των επισκεπτών, περιελάμβανε έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία ελαιολάδου και οίνου, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και μουσική εν πλω.

Χθες, Δευτέρα 8 του μήνα, εξ άλλου, δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα εθνικής επικράτειας -αλλά και 3 τυχερές διακοπές της έκθεσης- έζησαν την εμπειρία του αλιευτικού τουρισμού στα καταγάλανα νερά της Κορώνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στον εμβληματικό χαρακτήρα της Κορώνης, στη σημασία της προβολής και ανάδειξης της μεσογειακής – ελληνικής διατροφής, εκφράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, το Επιμελητήριο. , την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, όπως επίσης στο Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και το Μανιατάκειον Ίδρυμα, τα οποία, στήριξαν τη χθεσινή εκδήλωση.

Χαιρέτισαν ακόμη, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, Τουρισμός και Πολιτισμού Άννα Καλογεροπούλου και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Βαγγέλης και Τουρισμού της Μεσσηνίας, ο Μεσσηνίας Βαγγέλης της Μεσσηνίας, εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» Διονύσης Παπαδάτος, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο γεωοικονομολόγος Βασίλης Ζαμπούνης εκδότης του περιοδικού Ελιά και Ελαιόλαδο και δημοσιογράφος του ηελούπολης, ο πρόεδρος του olivenews. . ιδρυτικό μέλος της «Δροσοσταλίδας» ΚΟΙΝΣΕΠ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι γυναίκες της εκδήλωσης -την παρουσίασε η σεφ Αγγελική Τσουκαλά- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν

– LIVE COOKING SESSIONS από πέντε καταξιωμένους chefs, τους Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, Πέτρο Βρυώνη, Γεωργία Κουτσούκου, Νικήτα Μπατσικούρα, Πέτρο Κουμουνδούρο, οι οποίοι δημιούργησαν ένα μενού πέντε πιάτων με σκοπό να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αντιπροσωπευτικές τοπικές γεύσεις της κουζίνας.

– LIVE COCTAIL SESSION από τον γευσιγνώστη αποσταγμάτων Γιώργο Παπαδογούλα

– WINE TASTING από τον διακεκριμένο sommelier Εμμανουήλ Κεντικελένη, Head Sommelier της Costa Navarino – Navarino Dunes που περιελάμβανε γευσιγνωσία μεσσηνιακών κρασιών.

Παράλληλα, οι μικροί μπορούν να μετασχηματίσουν σε:

– Εργαστήρι Κεραμικής, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Βασιλογιαννακοπούλου

– Γευσιγνωσία Ελαιολάδου, από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

– Προετοιμασία για τα παραδοσιακά λαλάγγια, τα οποία έπλαθαν, υπό την καθοδήγηση των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κορώνης.

Σε όλους τους προσφέρθηκαν κεράσματα, όπως επίσης παστέλι, και δίπλες από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης, αλλά και κάποιες από τις συνταγές που παρασκεύασαν οι σεφ.

Τέλος, ο Βασίλης Ράλλης και η μπάντα του δημιούργησε μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα αποδίδοντας, εν πλω, γνωστές επιτυχίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο