Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός του Γεωργικού Σχολείου, από τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΠαΠελ

Ιουλίου 26, 2022
Με θετικά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκαν οι δύο κύκλοι του φετινού προγράμματος του Γεωργικού Σχολείου, στη Μεσσηνία, τους οποίους παρακολούθησαν συνολικά 42 άτομα, κατά κύριο επάγγελμα, αγρότες, από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και των Φιλιατρών.

Όπως γνωστοποιεί, ειδικότερα, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δημήτρης Πετρόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος του εν λόγω έργου, «τα αποτελέσματα είναι θετικά και υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον».

Η πιο πάνω δράση -με δύο κύκλους επιμόρφωσης 150 ώρες ο καθένας-σχεδιάστηκε στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο πρώτος διεξήχθη στη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντίλαμο από τον Νοέμβριο 2021, έως και τον Φεβρουάριο του 2022 και ο δεύτερος στον χώρο του Λυκείου Φιλιατρών από τον περασμένο Μάιο, έως και τον τρέχοντα μήνα Ιούλιο.

«Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτό το εγχείρημα, ήταν καθοριστική», δηλώνει ο Δ. Πετρόπουλος, στην επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τη συνέχεια του εν λόγω έργου με τη συμμετοχή της Περιφέρειας» -κάτι που τόνισε ο περιφερειάρχης που επιδιώχθηκε να γίνει πράξη.

 

Τον απολογισμό του Γεωργικού Σχολείου από τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μπορείτε να δείτε εδώ:

Τελευταία τροποποίηση στις 27 Ιουλίου 2022 %08:%Ιουλ

logofootermedia