Τα συμπεράσματα από το Κοινωνικό Βαρόμετρο συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας με την πανδημία του νέου κορονοϊού, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τις δυσοίωνες διεθνείς εταιρείες, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Κοινωνικό Βαρόμετρο -σε έρευνα που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, από την ALCO-, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), χθες Τρίτη 26 Ιουλίου, στην οποία μετέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά την οικονομία και την κατανάλωση, η εν λόγω έρευνα, κατέδειξε ότι «οι πολύ έντονες πληθωριστικές πιέσεις και οι συνακόλουθες αυξήσεις, όχι μόνο στα καύσιμα και την ενέργεια, αλλά και στο σύνολο των προϊόντων, έχουν επηρεάσει ιδιαιτέρως αρνητικά, το οικονομικό κλίμα και την κατανάλωση”.

Παρατηρείται, ειδικότερα, ότι «η αρνητική αντίληψη για την πορεία της οικονομίας εντείνεται, (54% από 50% τον Μάρτιο και 47% τον Ιανουάριο), ενώ καταγράφεται ιστορικό υψηλότερο για την αλλαγή της συνηθισμένης μάρκας λόγω έκπτωσης / προσφοράς άλλης και στον δείκτη συσχέτισης αγορών. και χρησιμότητας.

Την ίδια στιγμή, μειώνονται πολύ σημαντικά οι καταναλωτικές δαπάνες, ως αποτέλεσμα και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και της ανησυχίας για το μέλλον». Επισημαίνεται επίσης, στα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας, η οποία έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στα σπίτια των ερωτηθέντων, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα. 1.000 άτομα, 17 ετών και πάνω, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ίδια έρευνα, τέλος, διαπιστώνει ότι “συνεχίζεται, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, η πτωτική πορεία των κοινωνικών δεικτών”, καθώς καταγράφεται “σαφώς μεγαλύτερη ανασφάλεια και απαισιοδοξία” -όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο