Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας

Απριλίου 21, 2016
Στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας : Μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα ?  παρευρέθη ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Στεφανόπουλος εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Απ Παπαφωτίου .

Την έναρξη του συνεδρίου τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π Παυλόπουλος παρουσία του αναπληρωτή  υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ Βίτσα ,εκπροσώπων των σωμάτων Ασφαλείας και του στρατού ,πολλών πρεσβευτών και αξιωματούχων της Ε.Ε , του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη ,του προέδρου της ΕΝ.ΠΕ κ. Αγοραστού ,εκπροσώπων της ΚΕΔΕ ,τον Διευθυντή Επιχειρήσεων της FRONTEXκαι πολλών άλλων φορέων. Στο συνέδριο αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν θέσεις και απόψεις σχετικές με το προσφυγικό και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αντιμετωπίζει το ζήτημα η χώρα μας και η Ε.Ε.

Είναι γνωστό πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και προτείνει συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος που διέρχεται η χώρα μας. Ο κ. Στεφανόπουλος σε συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό ΥΕΘΑ κ. Βίτσα επεσήμανε τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Περιφερειακής Αρχής ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα δεχθεί αυτοσχεδιασμούς και μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης για εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή πως το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης πρέπει να αποτελεί κοινό ευρωπαϊκό μέλημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί μόνο με διάλογο, συνεργασία και συνεννόηση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες. Τα πορίσματα του Συνεδρίου αποτελούν βάση για τη μελέτη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί από την ΟΚΕ.   

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2516 guests και κανένα μέλος

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr