Νικολάκου: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι θα γεμίσουν με σκουπίδια πόλεις της Πελοποννήσου»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με απόψεις και θέσεις που εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη και κομματικές οργανώσεις του Σύριζα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Πάγια άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν και παραμένει ότι το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ αποτελεί την πιο οικονομική, τη μόνη ορθολογική, φιλική προς το περιβάλλον λύση, η οποία ενσωματώνει όλες τις προβλέψεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η σύμβαση, η οποία έχει κριθεί μέσα από τις νόμιμες θεσμοθετημένες διαδικασίες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, παραμένει στα συρτάρια της «διαπραγμάτευσης» της Κυβέρνησης έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο χρόνου, αλλά πρωτίστως νομιμότητας.

Οι κ.κ. Υπουργοί και όλοι όσοι κατά καιρούς εμφανίζουν «μαγικές λύσεις» για τη διαχείριση των απορριμμάτων να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης τους όταν πόλεις της Πελοποννήσου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γεμίσουν με σκουπίδια, τη στιγμή μάλιστα που απ’ τη μια εμποδίζουν την οριστική και βιώσιμη λύση του προβλήματος, ενώ απ’ την άλλη πλευρά δεν κάνουν τίποτα για τη νόμιμη προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε ένα πρωτοπόρο διεθνή διαγωνισμό, ανοιχτό σε όλες τις τεχνολογίες, με απόλυτη διαφάνεια και σε χρόνο ρεκόρ, τηρώντας απαρέγκλιτα την προβλεπόμενη νομοθεσία, ενσωματώνοντας καινοτομίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, όσο και την επίτευξη της οικονομικότερης λύσης για τους πολίτες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ ώστε, αφενός να αποτρέψει τα δυσβάσταχτα πρόστιμα που απειλούν τους Πελοποννήσιους πολίτες, αφετέρου να αποδώσει στους πολίτες τους χώρους αυτούς περιβαλλοντικά αποκατεστημένους προς χρήση.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποπροσανατολίζει τους πολίτες, με σκοπό να τους διχάσει και να δημιουργήσει σύγχυση, ούτε να κρατά την Πελοπόννησο όμηρο των ιδεοληψιών του».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα
Μετάβαση στο περιεχόμενο