Bαγγέλης Γιαννακούρας: Oδοιπορικό σε “εργοτάξια” στη Γορτυνία στα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε “εργοτάξια” στη Γορτυνία και σε όλη την Αρκαδία….

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/c6RM0_O4SGc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Σταθμοί του οδοιπορικού μας….Αρχαία Μαντινεία, Σέρβου, Αράπηδες, Κοκκινοράχη, Λυσσαρέα, Αετορράχη, Όχθια, Φαναράκι, Μοναστηράκι, Βυδιάκι, Καρδαρίτσι και Ερύμανθος.

Σκοπός της περιοδείας να δούμε από κοντά τα έργα που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες να υλοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας σε δρόμους και όχι μόνο.

Μία σειρά έργων, που κάνουν πραγματικότητα αιτήματα ετών των κατοίκων των χωριών της επαρχίας και εκτός από το να λύνουν προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών θεωρούμε ότι μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών αυτών, που για πολλά χρόνια ήταν ξεχασμένες και αφημένες στο έλεος του Θεού.

Σε δύσκολες εποχές, ακούμε τους πολίτες, αξιολογούμε τα αιτήματά του και βάσει των δυνατοτήτων που έχουμε και χάρη στις συνεχείς προσπάθειες του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και όλων μας, βρίσκουμε πόρους και προσπαθούμε να κάνουμε έργα σε όλη την Αρκαδία.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών γίνονται στη Γορτυνία και θα έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις συμβάσεις, μέχρι τις αρχές Καλοκαιριού.

(φωτογραφίες από Αρχαία Μαντινεία (υλοποίηση κόμβου και φωτεινής σηματοδότησης) Σέρβου, Αράπηδες, Κοκκινοράχη, Όχθια , Αετορράχη, Φαναράκι (κατασκευή και βελτιώσεις δρόμων, αντιμετώπιση καταπτώσεων και λοιπών γεωλογικών φαινομένων).

 

Εκτός από τα έργα που ήδη υλοποιούνται στην περιοχή της Γορτυνίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας σε συνεργασία και με την γειτονική μας Ηλεία και μετά από αίτημα των κατοίκων, διαθέτει την πολιτική βούληση να “ενώσει” από ένα ακόμα σημείο την Αρκαδία με την Ηλεία στον Ερύμανθο ποταμό με την κατασκευή γέφυρας.

Το έργο θα γίνει μετά από οικονομοτεχνική μελέτη που θα συντάξουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε συνεργασία πάντα με την Αντιπεριφέρεια Ηλείας….

Πάντα προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες καθημερινότητας και τη ζωή των κατοίκων της επαρχίας και είμαστε δίπλα τους, πάντα βάσει της οικονομικής συγκυρίας που όλοι γνωρίζουμε.

Στη Γορτυνία αυτό το διάστημα υλοποιούνται πάνω από 50 έργα. Έργα σημαντικά που πολλά εξ αυτών αποτελούσαν αίτημα χρόνων και γίνονται τώρα.

(φωτογραφίες από τα έργα στο δρόμο Μοναστηράκι-Βυδιάκι και από την αυτοψία στον ποταμό Ερύμανθο.. και από το γεύμα στο Μοναστηράκι… Ευχαριστούμε όλους για την φιλοξενία τους)

{gallery}gortinia_giannakoyras{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο