Επισφραγίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΙΙΒΕΑΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεπτομέρειες της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών) για το έλεγχο των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού συζητήθηκαν σε τηλεσύσκεψη, χθες Πέμπτη 1η Απριλίου, στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν ο Μεσσήνιος ακαδημαϊκός Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, οι διοικητές των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς και ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Στη σύσκεψη με το ΙΙΒΕΑΑ -το οποίο συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ- έγινε γνωστό ότι το εν λόγω Ιδρυμα θα προβαίνει στη συλλογή δειγμάτων από όλα το νοσοκομεία της Περιφέρειας, τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα -το αργότερο ανά 4 ημέρες- θα τα παραλαμβάνει ειδικό όχημα.

Στόχος της συνεργασίας είναι η έρευνα για τις μεταλλάξεις στο στέλεχος του κορονοϊού που απαντώνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τις οποίες το Ιδρυμα θα ενημερώνει ανά 15 ημέρες.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει στο ενδεχόμενο που απαιτηθεί εξοπλισμός, όπως λ.χ. ειδικά ψυγεία με δυνατότητα ψύξης χαμηλότερα από τους -40 βαθμούς Κελσίου, για την φύλαξη των δειγμάτων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο