Στη Δικαιοσύνη ο Ν. Φαρμάκης για να αποτυπωθεί η αλήθεια σχετικά με τη διαφάνεια και την αξιοκρατία του προγράμματος των 30 εκ. ευρώ

Αίτημα πλήρους διερεύνησης των παραμέτρων και διαδικασιών του προγράμματος στήριξης των επιχειρήσεων της Δυτική Ελλάδας που επλήγησαν από τον COVID-19 (ύψους 30 εκατ. ευρώ), καθώς και όσων καταγγέλλονται ή υπονοούνται μέσα από ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με τη διαφάνεια του προγράμματος, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος της «Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων», Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

[iframe width=”789″ height=”444″ src=”https://www.youtube.com/embed/ye_tG6dvLaI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Στόχος, η αποτύπωση της πλήρους αλήθειας με τον πλέον οριστικό τρόπο και η διάψευση όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πλήττοντας το κύρος και την αξιοπιστία του προγράμματος, προκαλώντας παράλληλα εύλογες ανησυχίες στους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε: «Η εμπιστοσύνη  των πολιτών σε αρχές και αξίες όπως είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η νομιμότητα, αλλά και σε  θεσμούς όπως είναι η Δημόσια Διοίκηση, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή κοινωνική και οικονομική λειτουργία. Δυστυχώς, όμως, σε εποχές όπως η σημερινή, καλλιεργούνται φωνές διχασμού και παραφιλολογίας που με εργαλείο τη λάσπη πατούν πάνω σε ζωτικές ανάγκες των πολιτών και δημιουργούν κλίμα καχυποψίας και ανυποληψίας των θεσμών.  Για τον λόγο αυτό, είμαι σήμερα εδώ, ώστε να διασφαλίσουμε και να διαπιστωθεί με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η Διοίκηση λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία.  Η Δικαιοσύνη θα εξακριβώσει τα πάντα. Γιατί στόχος μας είναι να διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η κοινωνία, είναι η ενότητα και αυτοί που είναι χρήσιμοι. Όχι αυτοί που απλά προξενούν θόρυβο…»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, δήλωσε: «Μαζί με τον Περιφερειάρχη  Δυτικής Ελλάδας αποφασίσαμε να έρθουμε και να ζητήσουμε από τον Εισαγγελέα να διερευνήσει όλα όσα καταγγέλλονται ή διασπείρονται από κύκλους και ανθρώπους που πατούν πάνω στο πρόβλημα επιχειρηματιών και επαγγελματιών για να διασπείρουν ψεύδη. Πρέπει να προασπίσουμε την αξιοπιστία όσων έχουμε κατακτήσει. Αν υπάρχει κάποιος που νομίζει ότι προγράμματα του ΕΣΠΑ αμφισβητούνται,  τότε έχουμε σοβαρό δομικό πρόβλημα.  Είναι μεγάλη επιτυχία, αυτά τα χρήματα που πήρε η Περιφέρεια από προγράμματα και τα απέδωσε στην επιχειρηματικότητα και δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να έγινε κάτι παράτυπο  ή να μην έγινε σύμφωνα με τις αρχές της  Ε.Ε.»

­Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Φαρμάκης και Μαρλαφέκας, κατά την παρουσία τους στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», Άλκηστις Σταθοπούλου και τον νομικό σύμβουλο του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Τσακανίκα.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο