Τατούλης: Οφείλουν όλοι να σεβαστούν την απόφαση του Π.Σ. και να συμβασιοποιηθεί το έργο των απορριμμάτων

«Η εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι για την υπογραφή της σύμβασης και όχι τη διαπραγμάτευσή της, και μάλιστα χωρίς το δικαιούχο που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, απαντώντας σε επερωτήσεις σχετικά με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων και τόνισε ότι η εγκεκριμένη σύμβαση δεν μπορεί να τροποποιηθεί καθώς για το θέμα αυτό έχουν αποφανθεί και το κοινοτικό και το Ελληνικό δίκαιο με σχετική νομολογία.

 

Τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του έργου θα την υπογράψει ο δικαιούχος του έργου, που είναι η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία έχει εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη για αυτό το σκοπό, και όχι η Κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «εμείς θα υπογράψουμε τη σύμβαση και θα διασφαλίσουμε πολιτικά και ηθικά ότι δεν θα υπάρξουν από κανέναν καιροσκοπισμοί».
«Δύο φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις προβλέψεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «μόνος κριτής διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ρητά αποφάσισε ότι το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και μας δίνει ρητή εντολή να υπογράψουμε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Απ’ την άλλη η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ με έγγραφό της μας δίνει και αυτή το δικαίωμα υπογραφής της σύμβασης, αφού ρητά διασφαλίζει την εγγύηση του δημοσίου».
Σχολιάζοντας τη στάση της Κυβέρνησης ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «αρχικά ήταν κάθετα απέναντι στις ΣΔΙΤ, ενώ τώρα κάνει βήματα προσέγγισης υπέρ του έργου» και εξέφρασε την απορία του για όσους κατηγορούν το έργο της Περιφερειακής αρχής «που ήταν η ευαισθησία σας όταν τα σκουπίδια γέμιζαν αρχαιολογικούς χώρους, φαράγγια και ρέματα και όταν απαγγέλλονταν κατηγορίες στη μαύρη μαφία των σκουπιδιών για σύσταση συμμορίας;».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο