Η Σάλκε μοίρασε δώρα σε παιδιά και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Π.Τατούλη (vid,ph)

Δεκεμβρίου 10, 2015
Πέτρος Τατούλης «Πρότυπο κοινωνικοποίησης του αθλητισμού η προσφορά δώρων της Σάλκε στους μαθητές των ειδικών σχολείων της Πελοποννήσου».

 

«Πρότυπο κοινωνικοποίησης του αθλητισμού» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την πρωτοβουλία της ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλκε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τη Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, να προσφέρει δώρα σε όλους τους μαθητές των ειδικών σχολείων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού καλωσόρισε την πολυμελή αντιπροσωπεία της διοίκησης της ομάδας της Σάλκε, χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα συγκινητική την πρωτοβουλία αυτή, η οποία έδωσε μεγάλη χαρά στους μικρούς μαθητές που έλαβαν τα δώρα. Σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι η ενέργεια αυτή, αφενός, καταδεικνύει μια διαφορετική ποιότητα στα αθλητικά σωματεία, αφετέρου, ενδυναμώνει την εξωστρέφεια και τις υφιστάμενες σχέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με Γερμανικές Περιφέρειες και Κρατίδια.
Ο κ. Τατούλης πρότεινε επίσης τη δημιουργία συνδέσμου φίλων της Σάλκε στην Πελοπόννησο, με δεδομένη την έντονη παρουσία Γερμανών πολιτών στην Πελοπόννησο, και ευχήθηκε καλή πορεία στην ομάδα της Σάλκε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως επίσης και στις διοργανώσεις στη Γερμανία.
Απευθυνόμενος στη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η Περιφέρεια περιμένει συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να επανεξεταστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές. «Εμείς είμαστε παρόντες σε μια τέτοια κατεύθυνση. Εναπόκειται και στον Αστέρα Τρίπολης να έρθει με μια ολοκληρωμένη πρόταση».
Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ομάδας κ. Gerhard Rehberg από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στην Πελοπόννησο, η οποία αποτελεί γνώριμο τόπο για τους Γερμανούς, όπως επίσης για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Rehberg σημείωσε ακόμη ότι η Σάλκε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική της δραστηριότητα και για το σκοπό αυτό διαθέτει ειδικό τμήμα, το οποίο στηρίζεται εθελοντικά από τους οπαδούς και φίλους της ομάδας.
Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν μαθητές ειδικών σχολείων της Πελοποννήσου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πετρόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σιδέρης και Γιαννακούρας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σταματάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας κ. Ρουμελιώτης και ο εκπρόσωπος του Δήμου Τρίπολης κ. Σκορπίδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10 Δεκεμβρίου 2015 %17:%Δεκ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia