Στη Μάλτα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κυκλική οικονομία

Μαρτίου 08, 2017
"Την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην πρωτεύουσα Βαλέτα της Μάλτας, στο πλαίσιο της Μαλτέζικης Προεδρίας στην Ε.Ε. και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικυρώθηκε γραπτώς η χωρική συνεργασία σε θέματα κυκλικής οικονομίας, εδαφικής συνοχής και νησιωτικότητας, μεταξύ Μεσογειακών κρατών, Περιφερειών και τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της για την αειφορία. Ο επιστημονικός σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη, ανέπτυξε τις θέσεις και τον καινοτόμο προγραμματισμό της Περιφέρειας και υπέγραψε την σχετική διακήρυξη.


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί την πρώτη περιφέρεια της χώρας που εκπονεί έρευνα και μελέτη για την εφαρμοσμένη ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Η κυκλική οικονομία αποτελεί την αναπτυξιακή επιλογή της Περιφέρειας μετά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και την επικείμενη υλοποίηση του αειφορικού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων μέσω ΣΔΙΤ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει άλλωστε προβλέψει τη σύσταση δομής για την κυκλική οικονομία στο Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας."

Τελευταία τροποποίηση στις 8 Μαρτίου 2017 %17:%Μαρ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2654 guests και κανένα μέλος

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr