Σύσκεψη για τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Τι συζητήθηκε

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αποτελεσματική η Περιφέρεια στη διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων»

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/R0Ays95eYhs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Το υψηλό επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Δήμους της Αρκαδίας, αλλά και την τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Αρκαδία, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας έγιναν και συνεχίζονται στο σύνολο του οδικού δικτύου, είτε πρόκειται για εθνικό, είτε για επαρχιακό και υπάρχει αλληλοκάλυψη των αναγκών σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές, ώστε να μην αποκλειστεί η Αρκαδία από τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες.

«Παίρνουμε πλέον την κατάσταση στα χέρια μας, διαφορετικά τα σχέδια ανύπαρκτων δομών, που δεν προσφέρουν τίποτα, δημιουργούν επιπλέον γραφειοκρατικά προβλήματα» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι οι φορείς της αυτοδιοίκησης αποτελούν αυτοτελείς οργανισμούς και όχι το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης. «Λογοδοτούμε μόνο στους πολίτες και στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης από την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, τους οποίους ευχαρίστησε, και εξήρε την αυταπάρνησή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Πλέον διαθέτουμε ως Περιφέρεια ένα αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων» πρόσθεσε τέλος ο κ. Τατούλης.

Στη σύσκεψη, όπου παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση και προγραμματίστηκαν οι επόμενες παρεμβάσεις, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, οι Δήμαρχοι Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής και Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Αρκαδίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο