Συνάντηση Φορέων στη Μεσσηνία για τη σύσταση του Δικτύου Πολιτισμού στην Πελοπόννησο

Ενημερωτική συνάντηση με τη συμμετοχή των Φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Μαΐου, η Αναπτυξιακή Πάρνωνα σε συνεργασία με την Π.Ε. Μεσσηνίας, στα γραφεία της Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ελένης Αλειφέρη, με αντικείμενο τη σύσταση Φορέα Πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 3 “Φεστιβάλ Πελοποννήσου” της εγκεκριμένης Πράξης «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΕΠΙΝ 2007-2013», συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων, της Π.Ε. Μεσσηνίας καθώς και των πολιτιστικών Φορέων της περιοχής (Φιλαρμονικές, Χορωδίες, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις).
Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω συνάντησης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τους σκοπούς, τη σύσταση, τη λειτουργία και τη δράση του υπό σύσταση Φορέα Πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα για την ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων, προκειμένου να αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη του Φορέα.
Ο Φορέας πολιτισμού που θα δημιουργηθεί θα έχει ως βασικό σκοπό την πραγματοποίηση εκδηλώσεων-ενεργειών πολιτιστικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού, στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού και στη γενικότερη ενίσχυση της τοπικής-περιφερειακής ανάπτυξης στα πολιτιστικά ζητήματα και ειδικότερα, στους τομείς της μουσικής (χορωδίες, φιλαρμονικές) καθώς και των θεατρικών δρώμενων.
Η σύσταση του ανωτέρω Φορέα αποτελεί όραμα και πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κου Πέτρου Τατούλη, προκειμένου το σύνολο των χορωδιών και των φιλαρμονικών Πελοποννήσου να συνεργαστούν αρμονικά για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού Δικτύου, καταρχήν σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο και εν συνεχεία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο