Τα νέα έργα σε Μεγαλόπολη και Γορτυνία και οι οφειλές της ΔΕΗ (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης για το 4ο ΕΑΠ. 

Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση για τους πόρους που δίνει η ΔΕΗ από την εξόρυξη λιγνίτη, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (50% του ποσού) στο Δήμο Μεγαλόπολης (46%) και στο Δήμο Γορτυνίας (4%), για την πραγματοποίηση έργων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συζήτησης ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε πως έγινε η ένταξη δεκατριών έργων ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και 300.000 ευρώ από τον Δήμο Μεγαλόπολης (τα χρήματα αυτά προέρχονται από εκπτώσεις έργων προηγούμενων ετών).

Αξίζει να σημειωθεί, πως το ποσό που δίνεται κάθε χρόνο από τη ΔΕΗ ανέρχεται περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα όμως που δεν έχουν αποδοθεί στην Περιφέρεια και τους Δήμους από το 2012 και μετά. «Θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, για να δούμε, πως μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα και να δοθούν τα χρήματα που οφείλονται, για να μπορέσουμε να εντάξουμε και άλλα μεγαλύτερα έργα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννακούρας.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που θα υλοποιηθούν μεταξύ των οποίων είναι και τα εξής:

– Ασφαλτόστρωση της οδού που οδηγεί προς Μάνα Νερού στην τοπική κοινότητα Στεμνίτσας (πρώην Δήμος Τρικολώνων)
– Βελτίωση συνάντηση του δρόμου εντός οικισμού Καρύταινας – συμβολή με περιφερειακό δρόμο
– Έργα ασφαλτόστρωσης στον δρόμο της Μονής Καλαμίου.

Κλείνοντας ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε και στους στόχους που σχετίζονται με το αρχαίο θέατρο στην περιοχή της Μεγαλόπολης και τις σκέψεις που υπάρχουν, προκειμένου να δημιουργηθεί μια γέφυρα που θα ενώνει το θέατρο με το Βουλευτήριο. «Θα έρθουμε σε επαφή με την προϊσταμένη της Εφορείας αρχαιοτήτων κα. Καραπαναγιώτου και θα δούμε πως μπορεί, να γίνει αυτό», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο