troupis 728x90

WebBanner 728x90 Final New

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Η εσφαλμένη απόφαση του δικαστηρίου, ο "Μπέης" και οι ... παρεμβολές (video)

Οκτωβρίου 24, 2016
Για την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Καλαμάτας εις βάρος τόσο του ίδιου όσο και της κα.Νικολάκου – στην οποία γίνεται αναφορά και σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:Θεωρώ πως η απόφαση αυτή είναι εσφαλμένη και το λέω εγώ που σε όλο το δημόσιο βίο των 35 χρόνων είμαι σταθερός στην άποψη πως η δικαιοσύνη είναι ο σημαντικότερος θεσμός για να εξασφαλίζει την νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα των θεσμών. Ας φύγει από το μυαλό όλων, πως αντιδικούμε με την δικαιοσύνη. Πιστεύουμε πως είναι ο απαραίτητος θεσμός, αλλά επίσης πιστεύουν πως οι δικαστές δεν πρέπει να διαφεντεύουν τον κόσμο.Ασκήθηκε μια μηνυτήρια αναφορά από εκδότη που πριν τις εκλογές του 2010 ήταν θερμός υποστηρικτής της παράταξης μας«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ». Η άποψη του ιδιοκτήτη ήταν πως ήθελε να διαφεντεύει πολιτικά την Περιφερειακή Αρχή. Ήθελε να έχει λόγο στο ποιος θα ήταν αντιπεριφερειάρχης και ποιος όχι. Αυτό όπως καταλαβαίνετε ήταν αντίθετο στις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Εμείς λογοδοτούμε μόνο στους πολίτες. Η πρώτη διαδικασία από την πλευρά του εκδότη ήταν να ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα τα οποία τα έχασε.


Έρχεται το δεύτερο δικαστήριο- στο οποίο εμπλεκόμενοι και κατηγορούμενοι δεν είχαμε τη δυνατότητα προανάκρισης - και έτσι ορίστηκε απευθείας δικάσιμη μέρα. Υπήρξαν δυο αναβολές, μια λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό και μια λόγω της αποχής των δικηγόρων. Ζητήσαμε τρίτη αναβολή – καθόλα νόμιμη- γιατί ασχολούμασταν με τα τεράστια προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό δεν έγινε δεκτό και δεν ξέρω γιατί.Κάποιοι από τους δικηγόρους είχαν ήδη αναγγείλει την απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό συνιστά εκτροπή. Πως οι δικηγόροι προαναγγέλλουν αποφάσεις;Το σημαντικότερο θέμα είναι ο τρόπος που λειτούργησε το δικαστήριο. Δεν μπορεί η αγόρευση του κ.Εισαγγελέα να είναι ενός λεπτού με καθαρό πολιτικό περιεχόμενο. Πρέπει να κινούνται όλοι αυστηρά στο πλαίσιο της διακριτότητας του ρόλου τους. Η απόφαση του δικαστηρίου είχε περισσότερο πολιτικό παρά νομικό περιεχόμενο.Είμαστε ψημένοι πολιτικά σε τέτοιες υποθέσεις. Ο σεβασμός στην δικαιοσύνη παραμένει. Προσφύγαμε στο Εφετείο. Γι αυτή την υπόθεση του «Μπέη» της Μεσσηνίας έχουμε ξεκάθαρες αμφιβολίες κατα πόσο το περιεχόμενο της ποινής – κυρίως τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που ούτε η δικτατορία δεν μπόρεσαν α μου το επιβάλλει- συνάδει με τους νόμους για την συγκεκριμένη περίπτωση. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ενδικα μέσα για να αποδείξουμε πως αυτή η δίκη ήταν εσφαλμένη. ΄Δεν συμβιβάστηκα ποτέ μου ούτε με εκδοτικά συμφέροντα ούτε με πανίσχυρες πολιτικές προσωπικότητες. Σε όλες αυτές της μάχες η πολιτική μου στάση δικαιώθηκε εξαιρετικά.Θέλω να θίξω πως βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης που εκλέχτηκε μαζί μου το 2010. Αυτό που θέλω να θυμίσω είναι πως ο τέως αντιπεριφερειάρχης δεν παραιτήθηκε υποβάλλοντας παραίτηση αλλά μέσω ενός περιφερειακού συμβουλίου, όπου οι απόψεις του ήταν αντίθετες με της Περιφερειακής Αρχής και σκοπό είχαν να προστατέψουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.


Ακολουθεί βίντεο σε λίγο...

Τελευταία τροποποίηση στις 24 Οκτωβρίου 2016 %13:%Οκτ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4749 guests και κανένα μέλος

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr