Περιοδεία Γιαννακούρα σε σημαντικά έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Νότια Κυνουρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιοδεία Γιαννακούρα σε σημαντικά έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας στην Νότια Κυνουρία.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/FJEQKJ4NCUA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Μεταξύ των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο έργο για την αποφυγή ατυχημάτων αλλά και την αισθητική εικόνα του τμήματος, στην είσοδο της Πλάκας Λεωνιδίου. Εκεί υλοποιείται κόμβος με ηλεκτροφωτισμό.

Επίσης υλοποιούνται σε όλο το οδικό δίκτυο από το Άστρος προς το Λεωνίδιο διαγραμμίσεις, γίνεται τοποθέτηση σημάτων, ενώ σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου κόβονται και επικίνδυνες στροφές.

Έργα εκτελούνται και προς τα χωριά Παλαιοχώρι, Κοσμά, Γεράκι, Πελετά προς Κρεμαστή και γενικά η Νότια Κυνουρία, όπως ανέφερε και στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Ηλίας Μάνος, είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο και γίνονται έργα που δεν είχαν γίνει ποτέ στην περιοχή.

Οι περιοδείες έχουν σκοπό να δούμε από κοντά τα έργα, να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα, να συνομιλήσουμε με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού αλλά και τους κατοίκους και να συζητήσουμε για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην κάθε περιοχή.

Όπως άλλωστε έχω πει πολλές φορές έργα υποδομών γίνονται σε όλη την Αρκαδία και πρωταρχικός μας στόχος είναι η στήριξη των μόνιμων κατοίκων αλλά και η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και για αυτό τα έργα μας είναι στοχευμένα, αφού σε δύσκολους καιρούς, προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις όλων των περιοχών.

Πρώτο μέλημα, όμως, είναι η στήριξη περιοχών που έχουν τουρισμό, όπως είναι και η περιοχή της Νότιας Κυνουρίας, αλλά και αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή. Το Παλαιοχώρι, όπως μας είπε και ο Πρόεδρος του χωριού Μήλιας Βασίλης έχει 7000 γίδια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο