Επίσκεψη Π. Τατούλη στις εργασίες στον οδικό άξονα Πύργος-Καλό Νερό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δελτίο Τύπου της “Νέας Πελοποννήσου” & του Πέτρου Τατούλη.

Επίσκεψη στις εργασίες που πραγματοποιούνται στον οδικό άξονα Πύργος-Καλό Νερό πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης με τις Περιφερειακές Συμβούλους Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα καθώς και τον Γιώργο Μπακούρο.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφαλείας, με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και π/υ 20 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο, μεγάλης σημασίας για όλη την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας και Ηλείας, λόγω της πρωτοφανούς επικινδυνότητας  του συγκεκριμένου οδικού άξονα, που είχε οδηγήσει εξαιτίας της ολισθηρότητας του και της ελλιπούς σημάνσεως και παρεμβάσεων με τις διακλαδούμενες τοπικές οδούς, σε εφιαλτικές απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) ύστερα από διεκδίκηση του Πέτρου Τατούλη από την προηγούμενη Κυβέρνηση στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώθηκε στην Τρίπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκπόνηση της μελέτης,  συνεργάστηκαν υποδειγματικά οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της έδρας της Περιφέρειας.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε:

 «Ως Περιφερειακή Αρχή, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, επικαιροποιήσαμε και ολοκληρώσαμε τη μελέτη της «Εγνατίας Α.Ε» για το σύνολο του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου της Πελοποννήσου, που αφορούσε την οδική ασφάλεια, με π/υ 70 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσημη παρουσίαση της μελέτης, έγινε στην έκθεση «Πελοπόννησος 2018» που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, τον Οκτώβριο του 2018, παρουσία των στελεχών του Υπουργείου και της «Εγνατίας Α.Ε».

Οφείλουμε ακόμη να επισημάνουμε την αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα για τον οδικό άξονα Καλό Νερό-Τσακώνα, διότι δύο (2) χρόνια τώρα  έχει εγκαταλειφθεί κάθε διεκδίκηση. Ο ολοκληρωμένος οδικός δακτύλιος που θα συνδέει το Πάτρα-Πύργος, Καλό Νερό-Τσακώνα με τον αυτοκινητόδρομο Αθήνα-Κόρινθος-Τρίπολη-Τσακώνα, θα αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό άξονα προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα έχει επιδείξει προκλητική αδιαφορία για τη συνέχιση της διεκδίκησης μεγάλων έργων και καταναλώνεται απλά σε φωτογραφήσεις σε έργα για τα οποία δεν έχει καμία απολύτως γνώση και συμμετοχή. Οι συγκεκριμένες φωτογραφήσεις προκαλούν το λιγότερο θυμηδία!»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο