Συγκροτήθηκε σε σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων

Απριλίου 02, 2021
Το πρώτο Διοικητικό Συμβουλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων, προέκυψε στις 28 Φεβρουαρίου 2021 έπειτα από εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 και στις οποίες συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Πελοποννησίων, από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών Συλλόγων των Πελοποννησίων εκλέχτηκε, ομόφωνα , ο Αντώνιος Γυφτόπουλος του Δημητρίου , Δικηγόρος , από τη Θεσσαλονίκη

Με αφετηρία την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση , θα επιδιωχθεί η δημιουργική στήριξη στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή της Πελοποννήσου.

Η Ομοσπονδία με τη συμβολή όλων των καταγόμενων από την Πελοπόννησο, που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας τα ισχυρά αισθήματα τους για την ιδιαίτερη τους πατρίδα, θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τετραετή θητεία και θα εργαστεί για την υλοποίηση του προγράμματος που εγκρίθηκε από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο και που διαμορφώθηκε από την επεξεργασία θέσεων και απόψεων που κατατέθηκαν κατά την Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πελοποννησίων.

Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Αντώνιος Γυφτόπουλος Πρόεδρος, Δικηγόρος , από τη Θεσσαλονίκη

Στη συνέχεια εκλέχτηκαν οι

Ιωάννης Καλοφωλιάς , Α’ Αντιπρόεδρος , Συνταξιούχος ΟΑΕΕ από τη Σύρο, 
Κωνσταντίνος Πεθαίνος, Β’ Αντιπρόεδρος, Πολιτικός μηχανικός ΕΔΕ από τη Λειβαδιά της Βοιωτίας ,
Δημήτριος Κατσούλας , Γενικός Γραμματέας , Τεχνολόγος Μηχανικός , από το Γαλάτσι της Αττικής ,
Ιωάννης Λιαμπότης , Ταμίας, υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ , από την Αρτέμιδα ,Αττικής .
Ευαγγελία Καλαμίτση , Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας, Ιδιωτική Υπάλληλος από τις Αχαρνές , Αττικής ,
Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος , Αναπληρωτής Ταμίας, Επιχειρηματίας , από την Χαλκίδα Ευβοίας ,
Γεώργιος Μανιάτης, Υπεύθυνος Οργάνωσης, Απόστρατος Πολεμικής Αεροπορίας, από το Λαύριο Αττικής, και
Ιωάννης Αλειφέρης Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Ομοσπονδίας, Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού , από τη Λάρισα .

Αγαπητοί Συμπατριώτες ,

25 Μαρτίου 2021 και όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε την Ελευθερία της Ελλάδας.

Όλοι δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι και αξίζουμε να γευτούμε και να μεθύσουμε ακόμη, με το «Αθάνατο Κρασί του 21 ». Εμείς , τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων στεκόμαστε συγκινημένοι , διπλά υπερήφανοι , λόγω της καταγωγής μας και σίγουροι ότι , το χρέος μας το έχουμε κάνει ενόψει της Επετείου των Διακοσίων Χρόνων. Η μεγαλύτερη συμβολή που θα μπορούσαμε να έχουμε στους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια ήταν αυτό που μεθοδικά , προσεχτικά και αποφασίστηκα το πράξαμε ήδη .

Η σύσταση της Ομοσπονδίας μας , μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία, όχι για πανηγυρισμούς και εκδηλώσεις εντυπωσιασμού , αλλά για δράσεις , για παρεμβάσεις και στήριξη της ιδιαίτερής μας πατρίδας. Καθώς η ιστορική πορεία του τόπου μας δεν είναι τίποτα άλλο από μία συνεχόμενη πορεία του λαού μας , σαν μία γραμμή συνεχόμενων γεγονότων και χρονολογιών , που έρχεται από το παρελθόν και προβάλλεται στο μέλλον , εμείς οι Πελοποννήσιοι δικαιούμαστε να εμπνεόμαστε από την φυσιογνωμία και κυρίως από το ήθος του Γέρου του Μοριά.

Ο Κολοκοτρώνης εμπνέει όλους τους Έλληνες και μπορεί να είναι το πρότυπο για όλους μας, στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό μας βίο , ακόμα και σήμερα σε εποχές δύσκολες και αντιφατικές αλλά και για το μέλλον . Τιμούμε την επέτειο των διακοσίων χρόνων με την ενότητά μας , με την κοινή μας πίστη σε Αξίες και Αρχές και με την προσήλωσή μας στα ιδανικά του Αγώνα του Εικοσιένα, όπως τα βίωσε και τα υπηρέτησε ο Γέρος.

Ευχόμενοι σε όλους σας, προσωπικά στον καθένα και στις οικογένειές σας , Χρόνια Πολλά για την Εθνική μας Εορτή, σας καλούμε να θυμηθούμε τα λόγια και να αναλογισθούμε το νόημα των λόγων του Στρατηγού «Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω! Εμείς και στους Θεούς, ορθοί μιλούμε»!

Και μη ρωτάτε σε ποιους απευθύνεται ο Θεοδωράκης Κολοκοτρώνης. Σε εμάς απευθύνετε.

Με πατριωτικά αισθήματα και αγάπη ,

Αντώνης Δ. Γυφτόπουλος  Πρόεδρος - Δημήτριος Κατσούλας Γενικός Γραμματέας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ

Ποιοι ήμαστε ; Πού αποσκοπούμε ;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων δημιουργήθηκε από Συλλόγους Πελοποννησίων, από όλη την Ελλάδα , που συναποφάσισαν να αναλάβουν κοινή δράση. Αφορά σε όλους τους Συλλόγους των Πελοποννησίων της Διασποράς . Πυρήνες της Ομοσπονδίας μας είναι οι κατά τόπους Σύλλογοι των Πελοποννησίων και αυτό προκειμένου να συνομιλούμε με όλους τους καταγόμενους από την Πελοπόννησο , αδιακρίτως τοπικής καταγωγής .

Σε ποιους απευθυνόμαστε; Ποιοι είναι οι σκοποί μας;

Η Ομοσπονδία μας απευθύνεται σε όλους τους Πελοποννήσιους και σε όλους τους Έλληνες, φίλους της Πελοποννήσου. Σκοπός μας είναι, εκτός από τη σύσφιξή των μεταξύ μας σχέσεων και τη μεταξύ μας αλληλοβοήθεια και αδελφοσύνη , η ανιδιοτελής προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και στους πελοποννησίους παντού στον Κόσμο. Μας απασχολούν η ανάπτυξη , η προβολή και η πρόοδος της ιδιαίτερης μας πατρίδας και η προκοπή των συμπατριωτών μας .

Επιθυμούμε να συμβάλουμε και εμείς ,με στοχευόμενες δράσεις, στην γενικότερη πρόοδο του λαού της Πελοποννήσου . Η ιστορία, ο πολιτισμός – παραδοσιακός , λαϊκός αλλά και ο σύγχρονος πολιτισμός, είναι στη σφαίρα των ενδιαφερόντων μας και η συνολική ανάπτυξη, οικονομική , κοινωνική και περιβαλλοντική του τόπου μας καθώς και η διοικητική του ανασυγκρότηση , είναι στις προτεραιότητές μας . Επίσης , αποσκοπούμε στην ενίσχυση των σχέσεων και των αμοιβαίων καλών αισθημάτων μεταξύ των μελών των τοπικών κοινωνιών στις οποίες ζούμε , με την Πελοπόννησο και τους πελοποννησίους . Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την προβολή και ανάπτυξη όλων των διοικητικών ενοτήτων της Πατρίδας μας και επίσης συμβάλλουμε στη σφυρηλάτηση της Εθνικής μας Ενότητας .

Η δράση μας δεν είναι πολιτική, ούτε αποσκοπεί στην επίτευξη επιμέρους πολιτικών στόχων. Αντιθέτως, αγκαλιάζουμε όλους τους Πελοποννήσιους αδιακρίτως και στοχεύουμε στο γενικό καλό όλων και ολόκληρης της Πελοποννήσου, ως γεωγραφικής περιοχής .

Επιζητούμε τη συμμετοχή όλων και την υποστήριξη από όλους για το καλό της Πελοποννήσου και των πελοποννησίων . Βιώνουμε και υλοποιούμε ταυτόχρονα το εσωτερικό νόημα και τη σημασία της Ομοσπονδίας των Πελοποννησίων. Κάνουμε κοινή σπονδή και ενώνουμε τις δυνάμεις μας .

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 19 Απρ

  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Δημητρακοπούλου Ν. 11

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710227495

 • 19 Απρ

  ΚΑΤΡΑΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Βαρβάκη 1

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752027907

 • 19 Απρ

  ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Περιάνδρου 78

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741024580

 • 19 Απρ

  ΠΑΠΑΔΟΛΙΑ  ΠΟΛΥΤΙΜΗ

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλ. Κωνσταντίνου 54

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731028823

 • 19 Απρ

  ΚΑΤΣΙΒΑ ΜΑΡΙΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Φαρών 155

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2721082666

Σε αυτή την ιστοσελίδα

autodoc.gr 300x100

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia