Έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα 100 έφτασε η Κορινθία!!!

Έξι νέα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 448. 100 από αυτά καταγράφονται στην Κορινθία όπου παρουσιάζονται καθημερινά σχεδόν νέα κρούσματα, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε δομή όπως της Ερμιονίδας όπου από τα 225 συνολικά κρούσματα του Νομού, μόνο 63 παρουσιάζονται στους δημότες και τα υπόλοιπα είναι εντός της δομής φιλοξενίας .

Παράλληλα δεύτερο κρούσμα κορονοϊού διαπιστώθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας, στο Διοικητήριο της οποίας μετέβη χθές, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το εν λόγω κλιμάκιο διενήργησε ελέγχους σε συνολικά 20 άτομα επιπλέον αυτών που είχαν ελεγχθεί μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

“ Ανακοινώνονται έξι νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέσσερα περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας εκ των οποίων δύο είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Αργολίδας και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Ενα εκ των περιστατικών νοσηλεύεται.

Σημειώνεται εκ νέου ότι έως σήμερα στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα έχουν γίνει 1.700 τεστ και στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας (περιοχή Νεάπολης Βοιών) 425 (375 σε εργάτες γης και 50 στον τοπικό πληθυσμό), τα οποία και βρέθηκαν αρνητικά. Συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τοπικές μονάδες Υγείας του ΕΣΥ και της δομής επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται  στην Περιφέρειά μας σε τετρακόσιους σαράντα οκτώ (448) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: εξήντα ένα (61)  + δύο (2) εισαγόμενα: (63) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στον Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια είκοσι πέντε (225)

  • δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δέκα έξι (16)  + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δέκα επτά (17)

  • δύο ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ
  • δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: ενενήντα επτά  (97)  + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εκατό (100)

ΠΕ Λακωνίας: εννέα (9)  + ένα (1) εισαγόμενο + τριάντα πέντε (35) σε εργάτες γης: σύνολο σαράντα πέντε (45)

  • τρία ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ
  • δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: πενήντα ένα (51)  + δέκα (10) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα ένα (61)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι εβδομήντα τέσσερις άνδρες (274) και εκατόν εβδομήντα τέσσερις γυναίκες (174).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα τέσσερα (34) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε σαράντα τρία (43). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 6/10/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο