Επίκειται η επίσημη ανακοίνωση για την επανανενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επισήμως η επανεργοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο:

“Ο ΟΣΕ είναι απολύτως έτοιμος να ανακοινώσουμε επισήμως, μέσα στις επόμενες ημέρες, την επανενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, ο οποίος μεθαύριο Πέμπτη 28 του μήνα συναντάται στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και στελέχη του Οργανισμού.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το χρησιδάνειο μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Περιφέρειας για την παραχώρηση στην τελευταία της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι και μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μπουν οι υπογραφές, πιθανόν και παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Τέλος, οριστικοποιήθηκε η τροποποίηση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων ως προς την κανονικοποίηση και ηλεκτροκίνηση της

σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ισθμός – Λουτράκι.

Τη σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορείτε να δείτε εδώ:

Τροποποίηση της υπ’ Αριθ. 145952/7.7.2005 ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Λειτουργία της Σιδηροδρομικής Γραμμής μεταξύ των: α) Σ.Σ ΙΣΘΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – Σ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, και β) Σ.Σ ΠΑΤΡΑΣ – Σ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ (με τις τοπικές παραλλαγές) – Σ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ – Σ.Σ. ΚΥΠΑΡΡΙΣΙΑΣ» (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), ως προς την κανονικοποίηση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ισθμός – Λουτράκι Ν. Κορινθίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο