Φεβρουαρίου 12, 2020

Συνέντευξη Νίκα για τρένο, στρατόπεδο και πρόσφυγες στην Πελοπόννησο (video)

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών υπό την Προεδρία του Υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή για την έναρξη λειτουργίας, σε πρώτη φάση, της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Ναύπλιο.

Ο κ. Νίκας ξεκίνησε λέγοντας "Φέρνω το καλό νέο της επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο". Το 2021 θα ξεκινήσει η λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών Κόρινθος - Τρίπολης και Άργους - Ναύπλιο, προϋπολογισμός του έργου 15.000.000 ευρώ, με φορέα υλοποιήσης τον ΟΣΕ.

Σε δύο μήνες θα υπογραφεί το χρησιδάνειο και θα δώσουν στην Περιφέρεια την ανενεργή γραμμή από το Δερβένι μέχρι την Κόρινθο "πολύ σύντομα θα φύγουν αυτά τα άθλια βαγόνια που βρίσκονται στην είσοδο της Κορίνθου και υποβαθμίζουν την πόλη", τόνισε ο κ. Νίκας.

Στη συνέχεια μίλησε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και ανακοίνωσε πως θα υπάρξει Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συζητηθούν αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα κάνει η Περιφέρεια.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για τον έλεγχο, το πόρισμα του οποίου έχει δοθεί από την Περιφέρεια στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για τα περαιτέρω, σημείωσε πως δεν είναι εισαγγελείς και θα δοθεί το πόρισμα και στους δημοσιογράφους αλλά και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 19:49

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr