Οι αποφάσεις μετά τη συνάντηση Νίκα με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριο ζητούμενο η ισότιμη και ανιδιοτελής συνεργασία των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Φορείς της Επιχειρηματικότητας, επιδιώκοντας την ουσιαστική βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος.

Μετά από συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα, Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και Υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, συμφωνήθηκαν:

  • Με σκοπό την απεμπλοκή της απορρόφησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π.), την ανάληψη του ρόλου ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.) από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων των Επιμελητηρίων. Το προϋπολογισθέν ύψος των συγκεκριμένων αξόνων του Π.Ε.Π. ανέρχεται στα 15,6 εκ. ευρώ με προβλεπόμενα επιπλέον 23 εκ. ευρώ, με άμεσο στόχο την επιτάχυνση της χρηματοδότησης επιχειρήσεων και φορέων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  • Δέσμευση για τον από κοινού σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων υποστήριξης της εξωστρέφειας, όπως εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, ανάδειξη και προβολή των εξαγώγιμων προϊόντων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Ολοκλήρωση του ώριμου χρηματοδοτικού εργαλείου Κέντρων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης των επιχειρήσεων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα τη Ψηφιακή Αναβάθμιση, προϋπολογισμού 1,25 εκ. ευρώ.

Η ουσιαστική αναβάθμιση της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το θεσμό του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και ο από κοινού βηματισμός στα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής μας, είναι δεδομένο πως δημιουργούν τις συνθήκες για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο